2019-06-29 08:46:22
Φωτογραφία για Σημαντικό! Απαραίτητες διευκρινήσεις για τους Εθελοντές Μακράς Θητείας
Γράφει ο Αριστείδης Κασιδόπουλος

Γραμματέας ΕΜΘ ΠΟΜΕΝΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι ΕΜΘ, πρέπει να γίνουν ορισμένες διευκρινίσεις σχετικά με το θέμα που ανέδειξε η Ομοσπονδία μας, σχετικά με τους όρους προαγωγής των ΕΜΘ στον βαθμό του ανθυπολοχαγού και αντίστοιχους. 

Ο νόμος 4609/2019 προκειμένου να υλοποιηθεί η προαγωγή μας ορίζει τρεις προϋποθέσεις: 

α) 30 χρόνια υπηρεσία 

β) 5 χρόνια στον βαθμό του ανθυπασπιστή & 

γ) σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα για τους ανθυπασπιστές από ΑΣΣΥ προαγωγή. 

Αυτή η τελευταία όμως προϋπόθεση, υποκρίπτει μια παγίδα, αφου από μόνη της παραπέμπει σε δύο νέες προϋποθέσεις οι οποίες δεν ήταν ορατές στον νομό 4609/2019 και αυτές είναι οι εξής: 

α) 14 μήνες χρόνος διοίκησης ή ειδικής υπηρεσίας στον βαθμό του ανθυπασπιστή & β) επιτυχώς περασμένο σχολείο ανθυπασπιστή. 

Γίνεται αντιληπτό ότι αλλάζουν όλα με τις τελευταίες δυο περιπτώσεις, αφού πολλοί συνάδελφοι μας θα χρειαστεί να μετατεθούν για να συμπληρώσουν χρόνο διοίκησης και όλοι να περάσουν επίσης σχολείο ανθυπασπιστή. Για αυτό το ΓΕΣ εξέδωσε σχετικές οδηγίες, προκειμένου να καλυφθούν οι σχετικές τελευταίες δυο προϋποθέσεις ώστε να πληρωθούν όλα τα κριτήρια για την νόμιμη προαγωγή μας. 


Όμως, αυτό αλλάζει κατά πολύ τα όσα όλοι νομίζαμε με την ψήφιση του νόμου. Μοιάζει από την μια να εξαπατηθήκαμε ακόμα μια φορά, γιατί πολύ συνάδελφοι έχουν γράψει 33 ή 34 χρόνια υπηρεσίας και μέχρι να γράψουν τον χρόνο διοίκησης και να περάσουν και το σχολείο του ανθυπασπιστή, μπορεί να αποστρατευτούν με κρίση της Υπηρεσίας πριν συμπληρώσουν τις προϋποθέσεις προαγωγής τους. Δηλαδή δώρον άδωρο! 

Από την άλλη, μπορεί κατά την εισαγωγή προς ψήφιση του σχετικού άρθρου του νόμου για εμάς να έγινε απλώς λάθος. Η προϋπόθεση όπως για τους ΑΣΣΥ ανθυπασπιστές, να τέθηκε απλά από απερισκεψία. 

Η λύση όμως που έδωσε ο κύριος ΑΝΥΕΘΑ, η οποία έλεγε τι; Οτι, όπως το άρθρο 11 παράγραφος 5 του νόμου 4609/2019, ορίζει ότι όσοι ΕΜΘ γίνουν αξιωματικοί (ανθυπολοχαγοί), στο υπόλοιπο της καριέρας τους δεν χρειάζεται να γράψουν χρόνο διοίκησης ή ειδικής υπηρεσίας, αυτό ακριβώς το άρθρο να εφαρμοστεί και για τους ανθυπασπιστές ΕΜΘ ως προς την προαγωγή τους, και συνεπώς να αγνοηθούν οι προϋποθέσεις του χρόνου διοίκησης 14 μηνών για όσους δεν τις είχαν.

 Όμως φίλοι μου, αυτό είναι μια αυθαιρεσία πολιτική. Καμία οδηγία υπουργού δεν έχει ισχύ νόμου. Νομός μπορεί να αλλάξει μονο από νόμο! Αυτό που είπε ο κύριος ΑΝΥΕΘΑ δεν έχει ισχύ νόμου! Απλά διέταξε τους υφιστάμενους του να μην εφαρμόσουν τον νόμο αλλά να κάνουν ότι τους λέει αυτός ως προϊστάμενος ! 

Μπορεί με αυτόν τον τρόπο πρόσκαιρα να ευνοουμαστε και να μπούμε σε πίνακες προαγωγών, αλλά αυτοί οι πίνακες θα είναι ακυρώσιμοι στα δικαστήρια ως μη νόμιμοι αφού δεν εφαρμόζεται ο νόμος αλλά μια απλή οδηγία ενός υπουργού! Κάποιος που έχει συμφέρον μπορεί να πάει σε ένα διοικητικό δικαστήριο και να ακυρώσει τους πίνακες των προαγωγών μας. 

Θέλουμε να μπούμε σε περιπέτειες; ΟΧΙ!  Άρα αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αλλάξει ο νόμος ώστε να μην διατρέχουμε τέτοιο κίνδυνο στο μέλλον. Ώστε να μην νιώσουμε ακόμα μια φορά εξαπατημένοι! 

Και για να αποφευχθούν όλα αυτά η ομοσπονδία μας ζητησε να διορθωθεί το θέμα με νέο άρθρο νόμου. 

Η ενημέρωση συνάδελφοι είναι το άλφα και το ωμέγα για να πετύχουμε τους σκοπούς μας. Ας μην μας εξαπατήσουν ακόμα μια φορά! Όλα τα άλλα είναι φανατισμός και ανωριμότητα. 

Ενωμένοι πότε ηττημένοι!
kranosgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ