2019-06-29 21:49:01
Φωτογραφία για Για τον διάδοχο του Γιούνκερ αποφασίζει η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής
Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διεργασίες για την επιλογή του επόμενου Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και των αξιωματούχων που θα στελεχώσουν τις κορυφαίες θέσεις των ευρωπαϊκών οργάνων. Οι ηγέτες των κρατών-μελών θα συνεδριάσουν το απόγευμα της Κυριακής, στις Βρυξέλλες, με στόχο τη λήψη οριστικών αποφάσεων. Άλλωστε, για την Τρίτη έχει προγραμματιστεί η πρώτη συνεδρίαση της νέας Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία θα κληθεί να εγκρίνει ή να απορρίψει τις αποφάσεις του αυριανού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η έναρξη της έκτακτης Συνόδου Κορυφής έχει οριστεί για τις 17:00 το απόγευμα, τοπική ώρα, ενώ θα ακολουθήσει δείπνο εργασίας. Οι εργασίες, εφόσον κριθεί αναγκαίο, θα συνεχιστούν και το πρωί της Δευτέρας. Υπενθυμίζεται ότι στη Σύνοδο Κορυφής της 20ης και 21ης Ιουνίου, επήλθε πλήρης ασυμφωνία ως προς τον διάδοχο του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Στις παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις που ακολούθησαν και, οι οποίες κορυφώθηκαν στη Σύνοδο των G20, οι Ευρωπαίοι ηγέτες φέρεται να κατέληξαν στο όνομα του Ολλανδού υποψήφιου των Σοσιαλιστών, Φρανς Τίμερμανς. Μάλιστα, δημοσίευμα των Financial Times ανέφερε ότι η επίσημη ανακοίνωση του ονόματός του θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής.


Είχε προηγηθεί δημοσίευμα της Die Welt, σύμφωνα με το οποίο οι ηγέτες της Ε.Ε. συμφώνησαν να μην προωθηθεί η υποψηφιότητα του Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος, αντίθετα, φέρεται να προορίζεται για τη θέση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Εφόσον επιβεβαιωθούν τα παραπάνω, τότε ανοίγει ο δρόμος για τον καταμερισμό και των υπόλοιπων χαρτοφυλακίων της Ε.Ε., με την απαιτούμενη τήρηση ισορροπιών μεταξύ πολιτικών δυνάμενων και κρατών - μελών.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ