2019-06-30 11:30:07
Φωτογραφία για Μ. Βαρβιτσιώτης: Αυτοδύναμη Ν.Δ., σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα
«Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος: Η καθαρή νίκη», τονίζει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και δηλώνει πως «αυτοδύναμη κυβέρνηση της Ν.Δ. σημαίνει σήμερα αυτοδύναμη Ελλάδα».

Ο υποψήφιος βουλευτής στο Δυτικό Τομέα της Β' Αθηνών λέει πως «ψήφος διαμαρτυρίας σήμερα σημαίνει ψήφος στην παράταση της κρίσης» και επισημαίνει πως «η 8η Ιουλίου θα βρει τη Ν.Δ. έτοιμη, με έναν ισχυρό Πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με μια κυβέρνηση γεμάτη αποφασιστικότητα και με νομοσχέδια έτοιμα ''να τρέξουν'' όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης μιλά επίσης για το πρόσφατο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, λέει ότι η Ν.Δ. «διαχρονικά είναι η παράταξη που εκφράζει τη λεγόμενη ''μεσαία τάξη''» ενώ τοποθετείται και για την παραβίαση της κυπριακής ΑΟΖ από την Τουρκία και την αντίδραση της Ε.Ε.

«Θα περίμενα από την Ευρώπη μια πιο σαφή και ξεκάθαρη στάση απέναντι στην Τουρκία
. Στάση, που να συνοδεύεται με πράξεις και όχι μόνο με λόγια» σχολιάζει και προσθέτει: «Σήμερα, μετά την ήττα του και στον Δήμο της Κωνσταντινούπολης, είναι σαφές ότι ο κ. Ερντογάν επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να ''δυναμώσει'' την εικόνα του, μέσω μιας επιτηδευμένης κλιμάκωσης των σχέσεων της χώρας του με την Ελλάδα και τη Κύπρο. Κάτι που φαίνεται τόσο από τις συνεχόμενες δεσμεύσεις θαλασσίων περιοχών στο Αιγαίο, όσο και από την κινητικότητα των τουρκικών γεωτρύπανων στην κυπριακή ΑΟΖ». 

Είναι σαφές, καταλήγει, πως η Ελλάδα επιδιώκει μια αμοιβαία επωφελή σχέση καλής γειτονίας με την Τουρκία. Είναι, επίσης, σαφές όμως ότι η αυτή δεν πρόκειται επ' ουδενί να γίνει με «εκπτώσεις» πάνω στα εθνικά μας θέματα. 

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ