2019-07-01 11:40:19
Φωτογραφία για Κ. Μητσοτάκης: Στο πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσουμε θα καταργηθεί το άσυλο
«Είναι πολύ σημαντικό ότι η Ν.Δ. έχει διείσδυση στη νέα γενιά», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης και, προανήγγειλε ότι στο πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει θα καταργηθεί το άσυλο, ενώ για την ανάγκη, η κάλπη της 7ης Ιουλίου να αναδείξει αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θα ήταν καλό για την ποιότητα της Δημοκρατίας και για ξεχωριστό λόγο για τον καθένα να μείνουν εκτός Βουλής η Χρυσή Αυγή και η Ελληνική Λύση», σημείωσε, ενώ υπογράμμισε πως είναι αυτοσκοπός η ισχυρή εντολή. «Το πρόγραμμά μας μπορεί να εφαρμοστεί μόνο αν έχω μια ισχυρή εντολή και μία λαϊκή νομιμοποίηση, για να ακολουθήσω ένα πρόγραμμα ισχυρών μεταρρυθμίσεων», πρόσθεσε.

Δεν έχουν αφήγημα οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, υποστήριξε και επισήμανε πως είναι ξεκάθαρο ότι «κάποιοι δεν μπορούν να διαχειριστούν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών».


Κληθείς να σχολιάσει τη συζήτηση για τη μη διεξαγωγή debate, ο Κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως ο χρόνος πλέον δεν επαρκεί για τη διεξαγωγή του. «Προτείναμε εναλλακτικές ημερομηνίες, δεν κατέστη εφικτό... Δεν είναι το τέλος του κόσμου... Μας έχουν δει 42 φορές σε αντιπαραθέσεις με τον κ. Τσίπρα στη Βουλή τα τελευταία 3,5 χρόνια...».

Σε ερώτηση σχετικά με τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης και τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα υπογράψει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, ο επικεφαλής της Ν.Δ. δήλωσε πως έχει «απόλυτη εμπιστοσύνη στον θεσμικό ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας».

«Δεν κόβεται κανένα επίδομα, ούτε οικογενειακό, ούτε ανεργίας... Δεν κόβεται κανένα επίδομα» σχολίασε, ενώ αναφερόμενος στη λεγόμενη 13η σύνταξη είπε πως «θέλουμε έναν μόνιμο μηχανισμό στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων... Το επίδομα που δόθηκε προεκλογικά έπρεπε να είχε δοθεί στο τέλος του έτους, για το 2019 δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια», είπε, προσθέτοντας πως η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στη διανομή της 13ης σύνταξης αλλά στο τέλος του 2020. 

«Είμαι πεπεισμένος για τη Novartis πως ήταν μια οικτρή πολιτική σκευωρία που στήθηκε πάνω σε ένα υπαρκτό σκάνδαλο», τόνισε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Ερωτηθείς για τη ΔEH, είπε πως «θα αναζητηθούν ευθύνες για όσους έφεραν τη ΔEH σε αυτή την οικτρή κατάσταση... Δεν θα μείνουμε αδιάφοροι στο τι έγινε».

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ