2019-07-02 10:05:15
Φωτογραφία για Ford Mustang Goodwood
Μια αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή της κλασσικής Ford Mustang του ’67 θα κάνει πρεμιέρα στο

πλαίσιο των εκδηλώσεων της διάσημου Goodwood Festival of Speed στην Αγγλία.

Μπορεί να μην έχει δημιουργηθεί από την Ford αλλά όμως έχει την έγκρισή της. Πρόκειται για μια ηλεκτρική Mustang με το αμάξωμα του θρυλικού πρωτότυπου μοντέλου του ’67 που έχει εξελίξει η εταιρία βρετανική Charge Cars. Οι πληροφορίες μιλούν για ισχύ 540 ίππων που περνά και στους τέσσερις τροχούς, επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 4’’ και αυτονομία που ξεπερνά 320 χλμ. αλλά και δυνατότητα ταχυφόρτισης με τάση 50kW κάτι που σημαίνει πλήρη φόρτιση σχεδόν σε μια ώρα.

Όλα παραπάνω σε συνδυασμό με το στυλ και τη ρετρό διάθεση του αξεπέραστου αμαξώματος της κλασικής Mustang δίνουν στη δημιουργία της Charge Cars ένα άκρως ελκυστικό χαρακτήρα. Ωστόσο υπάρχει και μια παγίδα, η οποία αφορά το κόστος καθώς η τιμή του μοντέλου υπολογίζεται πως ξεπερνά τις 300.000 λίρες καθώς μην ξεχνάτε πως δεν μιλάμε για ένα κανονικό μοντέλο παραγωγής αλλά για μια δημιουργία από μια μικρή βιοτεχνία.


Η Mustang δεν είναι η μόνη δημιουργία της Charge Cars καθώς η βρετανική εταιρία εξειδικεύεται στην κατασκευή ηλεκτρικών εκδόσεων κλασικών μοντέλων. Η τεχνολογική της κατάρτιση είναι μάλιστα σε πολύ υψηλό επίπεδο καθώς τα περισσότερα στελέχη της προέρχονται από την McLaren, την JLR και την Williams F1.

Σύμφωνα με τον CEO της εταιρίας, Vadim Shagaleev στόχος των project της Charge Cars είναι να δώσει μια πνοή εκσυγχρονισμού σε κλασσικά μοντέλα που έχουν γράψει ιστορία δείχνοντας πως μπορεί να υπάρξει μια αρμονική συνύπαρξη του χθες με το αύριο.

Η παραγωγή της ηλεκτρικής Mustang θα περιοριστεί σε 499 κομμάτια με τις πρώτες παραδώσεις να έχουν προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο. Το αυτοκίνητο θα κάνει την δημόσια πρεμιέρα του στο πλαίσιο του φετινού Goodwood Festival of Speed.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ