2019-07-02 10:50:13
Φωτογραφία για Η Ειρήνη Αγαθοπούλου υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στο Ν.Κιλκίς
Άλλος ένας συνάδελφος φαρμακοποιός κατεβαίνει ως υποψήφιος στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ο λόγος για την Ειρήνη Αγαθοπούλου, η οποία ζητά την ψήφο των πολιτών του νομού Κιλκίς

Γεννημένη το 1985, έζησε και μεγάλωσε στο Κιλκίς. Το 2009 αποφοίτησε από τη Φαρμακευτική Σχολή του ΑΠΘ. Έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Φυτοθεραπεία και τις Εναλλακτικές Θεραπείες (Ιταλία) και στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας (ΕΑΠ). Διατηρεί οικογενειακό φαρμακείο στο Κιλκίς και τα τελευταία χρόνια πολυχώρο φυτοθεραπείας στην Αθήνα.

Πολιτικά δραστηριοποιείται στον χώρο της. ..... Αριστεράς από τα φοιτητικά της χρόνια. Το 2012 συμμετείχε ως υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου και εκλέχτηκε βουλεύτρια ν. Κιλκίς. Είναι η πρώτη και η μοναδική γυναίκα που έχει εκπροσωπήσει το Κιλκίς στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Το 2015 ήταν ξανά υποψήφια με το ΣΥΡΙΖΑ στο Κιλκίς
. Από τον Απρίλιο του 2015 έως σήμερα διετέλεσε πρόεδρος του ΔΣ του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας- ΚΕΘΙ (ΝΠΙΔ Υπ. Εσωτερικών). Στο πλαίσιο αυτό ασχολήθηκε εντατικά με τα θέματα ισότητας ανδρών και γυναικών στους τομείς της εργασίας, της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, αλλά και με τα θέματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας. Διετέλεσε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας και έχει συμμετάσχει σε πλήθος συνεδρίων και εκδηλώσεων για την ισότητα των φύλων και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μιλά τέσσερις γλώσσες, την ελληνική, την αγγλική, την ισπανική και την ιταλική.
farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Aston Martin Rapide
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Aston Martin Rapide
Ο στρατός στα Εξάρχεια
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο στρατός στα Εξάρχεια
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ