2019-07-02 14:00:35
Φωτογραφία για 'Εστια μόλυνσης το ποτάμι της Κρεμαστής !
Σε έστια μόλυνσης έχει μετατραπεί το ποτάμι της Κρεμαστής από την ρήψη λυμάτων. Σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν από περιοίκους στην εφημερίδα «Το Βήμα της Δωδεκανήσου» , το τελευταίο χρονικό διάστημα , στο ποτάμι της Κρεμαστής έχει γεμίσει λύματα , που κάποιοι ασυνείδητοι τα ρίχνουν παράνομα ή προέρχονται από κάποιον αγωγό που υπέστη ζημιά.

Μάλιστα όπως αναφέρουν οι κάτοικοι της περιοχής , τα λύματα αυτά καταλήγουν στην θαλάσσα της Κρεμαστής , με κίνδυνο την υγεία των λουομένων. Χαρακτηριστικό της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στο ποτάμι της Κρεμαστής είναι το γεγονός, ότι έχει γεμίσει από αφρούς, «πρασινάδα»!

Το πρόβλημα με την ρήψη λυμάτων στο ποτάμι της Κρεμαστής , υφίσταται εδώ και αρκετό καιρό,και είναι άξιο απορίας γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες ακόμη δεν έχουν παρέμβει, αφού η ρύπανση είναι ορατή σε όλους τους διερχόμενους πεζούς και οδηγούς. Οι αρμόδιες υπηρεσίες όφειλαν όλο αυτό το διάστημα να διερευνήσουν τα αίτια της πρόκλησης ρύπανσης του ποταμιού. Να διερευνήσουν δηλαδή αν προέρχεται από αγωγό λυμάτων που υπέστη βλάβη ή αν σκόπιμα κάποιοι ασυνείδητοι προβαίνουν σε αυτή την πράξη επειδή δεν διαθέτουν τις υποδομές που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.


Το ζήτημα που προκύπτει είναι σοβαρό,αφού αφορά τη δημόσια υγεία και την προστασία του θαλάσσιου πλούτου και του περιβάλλοντος της περιοχής από την ρύπανση που προκαλείται από την ρήψη λυμάτων στο ποτάμι της Κρεμαστής.

Τα λύματα αυτά, όπως φαίνεται, καταλήγουν στην θαλάσσια περιοχή της Κρεμαστής, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στους κατοίκους της, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, που εγκυμωνεί κινδύνους για την υγεία τους.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες, όπως υποστηρίζουν , οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους,και να διερευνήσουν το ζήτημα που προέκυψε το συντομότερο δυνατόν!.
12vima.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ