2019-07-02 20:10:23
Φωτογραφία για Πουλήθηκε η τελευταία Corvette με κινητήρα εμπρός
Η ζήτηση για την Corvette C8 είναι τεράστια, κάτι λίγο πολύ αναμενόμενο, αυτή όμως

πολλαπλασιάζεται όταν πρόκειται για την τελευταία Corvette C7 με τον κινητήρα στον εμπρός άξονα.

Στην πραγματικότητα, κάποιος πλήρωσε 2,7 εκατομμύρια δολάρια για να εξασφαλίσει το τελευταίο κομμάτι που εξήλθε από την παραγωγή, μια μαύρη Z06, που διαφορετικά θα ξεκινούσε από τα $ 80,900. Η νικηφόρα προσφορά στη δημοπρασία της Barrett-Jackson στο Mohegan Sun προήλθε από τον Dan Snyder, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας ψηφιακών μέσων ενημέρωσης στο Lighten και ιδρυτή του Dan Snyder Motorsports. Τα 2,7 εκατομμύρια δολάρια που προσέφερε για την τελευταία ‘Vette με τον κινητήρα εμπρός καθιστά τη μαύρη Z06 το πιο ακριβό αυτοκίνητο που πουλήθηκε ποτέ στη δημοπρασία της Barrett-Jackson.

Ο Dan Snyder είναι ο ίδιος άνθρωπος που πέρυσι άρπαξε τα τελευταία Dodge Viper και Dodge Demon αντί ενός εκατομμυρίου δολαρίων
. “Είναι ευχάριστο να κερδίζουμε σε τέτοιες διαδικασίες ώστε να έχουμε το προνόμιο να έχουμε την ευθύνη να φροντίζουμε αυτά τα ιστορικά οχήματα που πιστεύω ότι αποτελούν σημαντικό μέρος της κληρονομιάς της Αμερικής. Για μένα, αποτελούν παράδειγμα της αμερικανικής δεξιοτεχνίας, της τεχνολογικής αριστείας και της κατασκευαστικής ανιδιοτέλειας”, απάντησε ο Snyder όταν ρωτήθηκε για το νέο του απόκτημα. Μαζί με τον γιο του Mitch, ο Dan Snyder έχει συγκεντρώσει σχεδόν 100 αυτοκίνητα επιδόσεων κατά τη διάρκεια των ετών, συμπεριλαμβανομένων των 30 Vipers. Δύο από αυτά είναι τα Viper ACR που έκαναν 7:01:03 στο Nürburgring το 2017 ως μέρος μιας ανεξάρτητης προσπάθειας που υποστήριξε η Dan Snyder Motorsports. “Τα αμερικανικά σπορ αυτοκίνητα είναι μια εξαφανισμένη φυλή και πρέπει να διατηρηθούν και να τιμηθούν επειδή προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία οδήγησης στους ανοιχτούς δρόμους της χώρας, απεριόριστους ορίζοντες και ατομική ελευθερία”, πρόσθεσε με στόμφο ο Snyder.

Είναι καλό ότι η τελευταία Corvette C7 θα προστεθεί στη συλλογή ενός μεγάλου στόλου θρυλικών αμερικανικών αυτοκινήτων λέει ο Snyder, ο οποίος προσθέτει πως η Z06 δεν θα είναι βασίλισσα του γκαράζ καθώς σχεδιάζει να την οδηγεί περιστασιακά. Το σημαντικότερο είναι πως το ποσό θα δοθεί στο Ίδρυμα Stephen Siller Tunnel to Towers, το οποίο βοηθά τραυματισμένους στρατιώτες, τους πρώτους ανταποκριτές αλλά και τις οικογένειές τους. “Αυτό θα δονείται σε ολόκληρη την Αμερική”, δήλωσε ο Frank Siller, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος Stephen Siller. “Αυτή η δωρεά θα χτίσει τουλάχιστον πέντε σπίτια για τους τραυματίες που παραλίγο να χάσουν τη ζωή τους για την ανεξαρτησία αλλά και μια καλύτερη ποιότητα ζωής”, πρόσθεσε.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ