2019-07-03 21:00:19
Φωτογραφία για Τι θρεπτικά συστατικά περιέχει το σταμναγκάθι
Το σταμναγκάθι είναι ένα είδος χόρτου που ευδοκιμεί κυρίως στην Κρήτη, αν και τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να καλλιεργείται συστηματικά και σε άλλες περιοχές. Πρόκειται για ένα τρόφιμο υψηλής διατροφικής αξίας, που προσφέρει πλήθος πολύτιμων συστατικών με ευεργετικές ιδιότητες.

Ειδικότερα, το σταμναγκάθι είναι πηγή φυτικών ινών, που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου, καθώς και βιταμινών C, Ε και Κ. Επιπλέον, περιέχει κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο και σίδηρο, καθώς και ποσότητα λινελαϊκού οξέος, το οποίο ανήκει στα απαραίτητα ω-3 λιπαρά οξέα, ενώ υψηλή είναι και περιεκτικότητά του σε φυτοχημικά συστατικά όπως το β-καροτένιο, η λουτεΐνη και ορισμένες φαινολικές ενώσεις, που ασκούν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, προστατεύοντας τον οργανισμό από τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων που συνδέονται με το οξειδωτικό στρες.

Βάλτε, λοιπόν, το σταμναγκάθι στο εβδομαδιαίο σας διαιτολόγιο, προσθέτοντάς το σε παραδοσιακές συνταγές ή ως συνοδευτικό των γευμάτων σας, με τη μορφή ωμής ή βραστής σαλάτας.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ