2019-07-05 12:45:51
Φωτογραφία για ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ… (Μέρος τρίτο)
Και τώρα μπαίνουμε στα δύσκολα.

Η επανεμφάνιση του Καραμανλή του Άφαντου λειτουργεί υπέρ της «αυτοδυναμίας» της ΝΔ του Κυριάκου ή όχι; Σηματοδοτεί την συσπείρωση της «δεξιάς» και διαλύει τους «αστικούς μύθους» περί αφανούς σύμπραξης των καραμανλικών με τον Συριζα; Δύσκολο σταυρόλεξο.

Μήπως κρύβεται κάποια παγίδα; Γιατί δεν κεραυνοβόλησε την διακυβέρνηση Τσίπρα κατά την δεκαεξάλεπτη ομιλία του; Πάλι βαριόταν ο αθεόφοβος;

Θεμελιώδη υπαρξιακά ερωτήματα δίχως, όμως, την απάντηση των οποίων δύσκολα προχωρά ο τόπος Ο Τσίπρας πώς είδε τον «νέο» εχθρό; Ιδού πως αντιμετώπισε το «πρόβλημα»:

«η κυβέρνηση Καραμανλή δημιούργησε ένα τεράστιο δημοσιονομικό έλλειμμα, που ήταν και η αιτία που μας οδήγησε στην επιτροπεία. Ο κ. Καραμανλής και η παράταξη της ΝΔ γιγάντωσαν ένα τεράστιο πελατειακό κράτος, δημιούργησε συνθήκες ασυδοσίας. Πρέπει να αλλάξουμε παραγωγικό μοντέλο και μοντέλο διοίκησης και διακυβέρνησης, δεν μπορεί να είναι επιλογή μας να γυρίσουμε σε ένα μοντέλο που οδήγησε στην χρεωκοπία».


Τώρα θυμήθηκε η συριζαίικη μαϊμού να βγάλει στην φόρα τα άπλυτα της καραμανλικής κυβέρνησης; Πάνε τα σιρόπια, πάνε στην «άκρη» οι χρυσές καραμανλικές εφεδρείες, ο Παυλόπουλος, ο περιβόητος «Ρασπούτιν», ο Καμμένος, η Παπακώστα και τόσοι άλλοι;

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πριν τρία χρόνια (16-8-2016) για την διακυβέρνηση Καραμανλή, ο Ζαχαριάδης (μας έρχεται και εμάς κάπως το όνομα αυτό…) έκανε λόγο για μια «σαφώς ηπιότερη διακυβέρνηση», σχολιάζοντας «πως δεν ήταν η ΝΔ του Καραμανλή, η ΝΔ του κ. Βορίδη και του Γεωργιάδη, οι οποίοι έχουν κάνει στροφή στη ΝΔ προς λαϊκίστικη κατεύθυνση» και ακόμη «Σε σειρά ζητημάτων είχε μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία από τη ΝΔ του Σαμαρά και το σχεδιασμό του κ. Μητσοτάκη».

Μάλιστα. Μπερδευτήκατε; Ας ξεμπερδέψουμε με τον πιο απλό τρόπο το κουβάρι.

Ας θυμηθούμε ένα δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος την 21-12-2015 άκρως διαφωτιστικό και διδακτικό.

Απολαύστε το:

«Η προβολή στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας του τηλεφωνήματος Καραμανλή σε Τσίπρα, συνδέεται με τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ και με την εκτιμώμενη άποψη του πρώην προέδρου της ΝΔ για μία συναινετική στάση του κόμματος τουλάχιστον για τα μείζονος σημασίας θέματα. Είναι μία γραμμή την οποία εκφράζει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος καίτοι δηλώνει ότι δεν θα υπάρξει συγκυβέρνηση εν τούτοις διευκρινίζει ότι η ΝΔ θα στηρίζει στα θέματα που πιστεύει ότι πρέπει να το κάνει για το καλό του τόπου. Αντίθετα οι τρεις άλλοι υποψήφιοι σε διαφορετικό βαθμό ο καθένας ήταν αντίθετοι στην συναινετική γραμμή. Κάθετα αντίθετος με ιδεολογική επένδυση ο Άδωνις Γεωργιάδης, κατηγορηματικός με πολιτικά επιχειρήματα ο Απόστολος Τζιτζικώστας και σε μία ενδιάμεση στάση μεταξύ Μεϊμαράκη και Τζιτζικώστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Υπ’ αυτή την έννοια η επικράτηση του ενός ή του άλλου εκ των υποψηφίων μπορεί να εκληφθεί και ως πρόκριμα για την αντιπολιτευτική γραμμή που θα ακολουθήσει η ΝΔ. Από την άλλη πλευρά είναι σαφές ότι η εμφάνιση του Κώστα Καραμανλή έστω και διά του περιβάλλοντος επηρέασε τον πρώτο γύρο της εσωκομματικής αναμέτρησης και θα επηρεάσει και τον δεύτερο, είτε υπάρξει συνέχεια είτε όχι. Σύμφωνα με το σενάριο που κυκλοφορεί στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία, ο Κώστας Καραμανλής θεωρεί ότι μοιραία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει τον κύκλο της όσο κι αν κρατήσει αυτός, ανάλογα με την ένταση της κοινωνικής δυσαρέσκειας που θα προκαλέσει η υλοποίηση του τρίτου μνημονίου. Στο πλαίσιο αυτό στέργει την δημιουργία ενός νέου διπολισμού όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελεί τον πυρήνα του ενός πόλου και η ανανεωμένη ΝΔ τον πυρήνα του άλλου, που θα αναλάβει την κυβέρνηση στην πορεία. Τα ενδιάμεσα κόμματα είτε θα προσκολληθούν, στον ΣΥΡΙΖΑ τα κεντροαριστερά, στη ΝΔ τα κεντροδεξιά και δεξιά, είτε θα συνθλιβούν από την αντιπαράθεση των δύο μεγάλων. Μέχρι τότε εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενδεχομένως και να χρειαστεί στήριξη για να ολοκληρώσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει».

Είπατε τίποτα; Έχει πάει κάτι «στραβά» από τον παραπάνω σχεδιασμό; Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δύο το πρόσωπο. Ποιές «διαφορές», ποιά «ακραία» πόλωση και τρίχες κατσαρότερες των κατσαρών; Το σκηνικό έχει στηθεί εδώ και χρόνια, η τακτική του ενός ή του άλλου εξουσιαστή μπορεί να αλλάζει αλλά η στόχευση είναι κοινή.

Εις υγείαν των κορόιδων. Περαστικά σε όλους Λ.
via
olalathos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ