2019-07-06 19:05:09
Φωτογραφία για Ένα κοινωνικό δίκτυο με premium υπηρεσίες για σκαφάτους
Η διαδρομή του Keeano, μιας startup που ξεκίνησε να προσφέρει οδηγίες για παραλίες και σήμερα είναι σε θέση να παρέχει ολοένα και περισσότερο εξειδικευμένες υπηρεσίες και προϊόντα στους ιδιοκτήτες σκαφών για λιμανάκια και αγκυροβόλια σε ολόκληρη την ακτογραμμή της Μεσογείου και της Καραϊβικής. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο στη διαδρομή μιας startup επιχείρησης προς την εκπλήρωση των στόχων της είναι η διαρκής προσπάθεια των μελών της να προσθέτουν ή να αλλάζουν πράγματα προκειμένου να υπηρετηθεί το πλάνο μαζί με τις αλλαγές και τις προσθήκες. Μια επίπονη διαδικασία που εμπεριέχει και στοιχεία επανακαθορισμού των αρχικών στόχων και του πλάνου ανάλογα και με τις συνθήκες της αγοράς, τα ενδιαφέροντα των εμπλεκομένων αλλά και τον βαθμό ωρίμανσης της ίδιας της startup.

Το παράδειγμα της Keeano είναι χαρακτηριστικό. Τον Ηλία Μπογόρδο αλλά και τα άλλα μέλη της ιδρυτικής ομάδας τους συνάντησα για πρώτη φορά στο egg. Από τότε η startup έκανε άλματα καθώς σήμερα είναι σε θέση να απευθυνθεί σε ένα μεγαλύτερο ακροατήριο – όλους όσοι πλησιάζουν τις ακτές από την μεριά της θάλασσας- και να προετοιμάσει το έδαφος για να μπορεί να προσφέρει premium υπηρεσίες και προϊόντα σε αυτό το ακροατήριο.


Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Ξεκινούμε από ένα μικρό κείμενο με τις απαραίτητες συστάσεις για την Keeano – ένα κείμενο που βρίσκει κανείς στο site του egg.

Διαβάζω: «Το Keeano είναι ένα κοινωνικό δίκτυο βασισμένο στις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή, επισκέπτη και τουρίστα στην παραλία. Είναι μια cloud υπηρεσία με mobile clients σε όλες τις πλατφόρμες (iOS, Android, Windows Phone) που βοηθάει τον τελικό χρήστη στην εύρεση της καταλληλότερης παραλίας βάσει του προφίλ που έχει δημιουργήσει σε άλλα κοινωνικά δίκτυα ή στο ίδιο. Παράλληλα, του δίνεται η δυνατότητα καταγραφής μιας παραλίας ή έκτακτων περιστατικών. Η εφαρμογή μπορεί να τον κατευθύνει και να τον ενημερώσει για λεπτομέρειες ως προς τον καιρό, την τοποθεσία των φίλων του, τις υποδομές και τη δομή μιας παραλίας, καθώς επίσης και τις προσφορές που προωθούν τα τοπικά ενδιαφερόμενα μέρη γύρω από την παραλία, μέσω της πλατφόρμας. Η συχνή χρήση της εφαρμογής θα επιβραβεύει τον χρήστη με πόντους και δώρα βάσει των ενεργειών του. Το Keeano είναι μια data driven mobile εφαρμογή, που στοχεύει στην εξωστρέφεια και στην καταγραφή ακτογραμμών σε παγκόσμιο επίπεδο».

Το σήμερα της επιχείρησης αποτυπώνεται στο κείμενο που ακολουθεί και προέρχεται από την ίδια την startup: «Το keeano, έκανε τα πρώτα του βήματα πριν 2 χρόνια όταν 4 φίλοι, ο Ηλίας, ο Γιώργος, η Έφη και ο Κυριάκος ένωσαν τις δυνάμεις τους και την αγάπη τους για την θάλασσα με στόχο να δημιουργήσουν την πρώτη μηχανή αναζήτησης ακτογραμμών σε παγκόσμιο επίπεδο που παρέχει εξατομικευμένα αποτελέσματα σε χρήστες.

Το καλοκαίρι του 2017 βγήκε Live η 1η έκδοση για κινητά τηλέφωνα, με κάλυψη όλες τις παραλίες της Ελλάδας. Ύστερα από διάφορα εμπόδια, αλλαγές στην ιδρυτική ομάδα - με την σημαντική προσθήκη του Γιάννη- και την στήριξη ενός incubator(egg) και ενός accelerator (BlueGrowth), η εταιρία έλαβε χρηματοδότηση αξίας 330 χιλιάδων ευρώ από 2 Έλληνες Angel Investors, δίνοντας της ώθηση να ολοκληρώσει τους φιλόδοξους στόχους της.

Σημαντικός σταθμός εξέλιξης αποτέλεσε και η συνεργασία με την MarineTraffic στο κομμάτι των δεδομένων για live σκάφη αναψυχής γύρω από την ακτογραμμή.

Πλέον, με ομάδα 7 ατόμων και δημιουργική διάθεση, το keeano αλλάζει τον τρόπο που ένας ταξιδιώτης σχεδιάζει και επισκέπτεται παράκτιους προορισμούς, είτε ταξιδεύει από στεριά είτε από θάλασσα.

Ο χρήστης βρίσκει τα καταλληλότερα για αυτόν σημεία ενδιαφέροντος, βάση διάθεσης, ενδιαφερόντων και είδος οχήματος στεριάς / σκάφους, κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο και ηρεμία στις διακοπές του.

Μέσα στην εφαρμογή, δημιουργείται μια κοινότητα ταξιδιωτών που αναβαθμίζουν συνεχώς τα δεδομένα των ακτών, βοηθώντας για παράδειγμα τους ‘μοναχικούς’ να αποφεύγουν πολυπληθείς παραλίες ή ακόμη κατόχους σκαφών να αποφεύγουν ακατάλληλα αγκυροβόλια.

Καλύπτοντας όλη την ακτογραμμή της Μεσογείου και της Καραϊβικής, σε παραλίες, μαρίνες, αγκυροβόλια και λιμάνια, το keeano φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη πλατφόρμα εξατομικευμένων οδηγών για ταξιδιώτες, ξενοδοχεία και εταιρείες ενοικίασης σκαφών».

Στο τέλος του κειμένου βρίσκεται και το κλειδί. Μια πλατφόρμα με χιλιάδες πιστούς χρήστες ανά τον κόσμο που θα έχει την δυνατότητα να προσφέρει premium υπηρεσίες και προϊόντα τα οποία βεβαίως δεν θα είναι δωρεάν. Για περισσότερα: http://www.keeano.com/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αρχαία γιατρικά με ψωμί
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αρχαία γιατρικά με ψωμί
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ