2019-07-08 00:00:36
Φωτογραφία για Citi: Οι μεταρρυθμίσεις θα φέρουν αναβάθμιση της Ελλάδας
Τα προεκλογικά μέτρα του Αλέξη Τσίπρα περιορίζουν τον δημοσιονομικό χώρο και κάνουν πιο δύσκολο το έργο της επόμενης ελληνικής κυβέρνησης της οποίας αναμένεται να ηγηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ωστόσο η ΝΔ μπορεί να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα επιτρέψουν τη μείωση των δημοσιονομικών στόχων και θα φέρουν αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας. Αυτό είναι το συμπέρασμα όσων αναφέρει σε σημερινή της έκθεση η Citi, χαρακτηρίζοντας μακρύ το δρόμο προς την ανάπτυξη.

«Οι βουλευτικές εκλογές της Κυριακής αναμένεται να επαναφέρουν στην εξουσία το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο υπόσχεται μεγάλες μειώσεις φόρων και μία φιλική προς τις επενδύσεις στάση. Η ΝΔ δείχνει να υιοθετεί την αρχή των διασώσεων της Ευρωζώνης σύμφωνα με την οποία οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις επιτρέπουν μία πιο επιεική ερμηνεία των δημοσιονομικών κανόνων. Περισσότερες μεταρρυθμίσεις ενδέχεται να οδηγήσουν σε περαιτέρω αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας», σημειώνει η Citi.


Σύμφωνα με τους αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας, οι μειώσεις φόρων δεν είναι εύκολο να πραγματοποιηθούν χωρίς δύσκολες πολιτικές αποφάσεις όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, οι μεταρρυθμίσεις στο δικαστικό σύστημα και στη δημόσια διοίκηση, καθώς και η εξυγίανση των τραπεζών από τα «κόκκινα» δάνεια. Επομένως, η αποστολή της επόμενης κυβέρνησης θα βάλει την Ελλάδα σε τροχιά ενάρετης ανάπτυξης και να επιτύχει τη σταθερή μείωση του χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ, παραμένει δύσκολη.

Η Citi επισημαίνει ότι η Ελλάδα υστερεί των ανταγωνιστών της σε συνολική ανταγωνιστικότητα και ικανότητα προσέλκυσης ξένων κεφαλαίων, παρά τη μεγάλη εσωτερική υποτίμηση.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ