2019-07-11 22:10:59
Φωτογραφία για Χαλκιδική: Σοκαρισμένοι οι τουρίστες που έζησαν τη θεομηνία
Από το βράδυ της Τετάρτης, οι τουρίστες έχουν κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με φωτογραφίες και βίντεο τόσο από τη στιγμή που οι ριπές των ανέμων διέλυαν τα πάντα στο πέρασμα τους όσο και από τις ώρες που ακολούθησαν

Σοκαρισμένοι αλλά και φοβισμένοι από τη χθεσινή θανάσιμη θεομηνία είναι τουρίστες που βρίσκονται στη Χαλκιδική για διακοπές.

Από το βράδυ της Τετάρτης που χτύπησε η φονική καταιγίδα έχουν κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με φωτογραφίες και βίντεο τόσο από τη στιγμή που οι ριπές των ανέμων διέλυαν τα πάντα στο πέρασμα τους όσο και από τις ώρες που ακολούθησαν.

Τουρίστες που βρίσκονταν σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα και απολάμβαναν το ποτό τους στην πισίνα κατέγραψαν με τα κινητά τους τη στιγμή που δυνατοί άνεμοι κύκλωσαν το ξενοδοχείο.

Οι εικόνες είναι αποκαλυπτικές: «It was amazing but terrifying! #halkidiki» (σ.σ ήταν καταπληκτικό αλλά τρομακτικό) γράφει ένας χρήστης του Twitter, αναρτώντας ένα βίντεο που αποκαλύπτει τη σφοδρότητα των ανέμων.


Τρομακτικό είναι όμως και το στιγμιότυπο που δημοσίευσε μια τουρίστρια από την Αγγλία.

«driving through the storm in #halkidiki everyone had to stop because all the trees in the road!! it was crazy» (σ.σ οδηγώντας μέσα στην καταιγίδα στη Χαλκιδική όλοι έπρεπε να σταματήσουν γιατί είχαν πέσει όλα τα δέντρα στους δρόμους. Ήταν τρελό), γράφει μια νεαρή αναρτώντας ένα βίντεο μέσα από το ΙΧ που οδηγεί φίλη της. Η ίδια επανηλθε με νέο βίντεο σήμερα σε μια προσπάθεια να καταγράψει τις καταστροφές στα Νέα Πλάγια της Χαλκιδικής όπου παραθερίζει. «Αποκαρδιωτικό», γράφει η νεαρή τουρίστρια.

«Η ηρεμία πριν την καταιγίδα στη #halkidiki #Greece χθες το βράδυ. Αυτό που νομίζαμε ότι ήταν μια ακίνδυνη ηλεκτρική καταιγίδα αποδείχτηκε ότι ήταν ανεμοστρόβιλος», γράφει Βρετανίδα travel blogger που παραθερίζει με την οικογένεια της στη Βόρεια Ελλάδα.

Η ίδια χθες περιέγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter καρέ-καρέ τα δέκα λεπτά της φονικής καταιγίδας που χτύπησε την Χαλκιδική. Η Emily, που είναι γνωστή στο Ηνωμενο Βασίλειο από το travel blog που διατηρεί, γράφει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter πως μαζί με τον σύζυγο της Chris και τα δυο παιδιά της Ella και Louis, βρισκόταν στο ξενοδοχείο την ώρα που χτύπησε η σφοδρή καταιγίδα στην περιοχή: «Ήμασταν σε beach party όταν ξαφνικά έσβησαν τα φώτα, έπεσε το ρεύμα και ο αέρας έριξε κατω δέντρα και οτι άλλο βρισκόταν γύρω μας».

Με ένα δεύτερο tweet σημειώνει: «Μας μαστίγωναν αέρας, βροχή και άμμος και επικρατούσε το απόλυτο χάος με τον κόσμο (ανάμεσα τους και παιδιά) να ουρλιάζει τρέχοντας να βρει καταφύγιο. Κρυφτήκαμε πίσω από το μπαρ για δέκα λεπτά μέχρι που το νερό έφτασε προς το μέρος μας και άρχιζε να καλύπτει τα πόδια μας.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ