2019-07-11 22:46:41
Φωτογραφία για Η Apple απενεργοποιεί το Talkie-walkie μετά από ένα ελάττωμα
Η εφαρμογή Walkie Talkie στο Apple Watch έχει προσωρινά απενεργοποιηθεί σήμερα από την Apple. Ο κατασκευαστής εξηγεί στο TechCrunch ότι έχει εντοπιστεί μια παραβίαση ασφαλείας που επιτρέπει την ακρόαση ενός χρήστη iPhone χωρίς να το γνωρίζει. 

Εδώ είναι η δήλωση της Apple:

"Έχουμε μόλις ενημερωθεί για μια ευπάθεια στην εφαρμογή Apple Watch Walkie Talkie και απενεργοποιήσαμε τη λειτουργία ενώ επιλύουμε το πρόβλημα. Ζητούμε συγγνώμη από τους πελάτες μας για την τυχόν ταλαιπωρία και δεσμευόμαστε να αποκαταστήσουμε τη λειτουργικότητα το συντομότερο δυνατό.

Παρόλο που δεν γνωρίζουνε τη χρήση της ευπάθειας σε βάρος ενός πελάτη και ότι απαιτούνται ειδικές συνθήκες και ακολουθίες γεγονότων για την εκμετάλλευσή του, λαμβάνουμε την ασφάλεια και την εμπιστευτικότητα των πελατών μας πολύ σοβαρά. Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η απενεργοποίηση της εφαρμογής ήταν το πιο σωστό πράγμα, διότι αυτό το ελάττωμα θα μπορούσε να επιτρέψει σε κάποιον να ακούσει το iPhone απο κάποιου άλλου χωρίς τη συγκατάθεσή του. Ζητούμε συγνώμη και πάλι για αυτό το πρόβλημα και για την ταλαιπωρία ».


Η εφαρμογή Walkie Talkie παραμένει στο Apple Watch, αλλά είναι άχρηστη στην κατάσταση αυτή από τη στιγμή που η αποστολή των μηνυμάτων έχει κοπεί εντελώς, ο χρόνος που αναπτύσσεται η ενημερωμένη έκδοση κώδικα είναι προς το παρόν άγνωστος.

Η Apple δεν δίνει συγκεκριμένη ημερομηνία για την επιστροφή της εφαρμογής. Αυτό το σφάλμα θυμίζει το σφάλμα του FaceTime που επέτρεψε επίσης να κατασκοπεύσει έναν άλλο χρήστη iPhone χωρίς τη συγκατάθεσή του .
argonaytis-iphone
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ