2019-07-14 08:59:44
Φωτογραφία για Γ. Στουρνάρας: Εφικτή η συμμετοχή της Ελλάδας στο QE
Η συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα αγοράς ενεργητικού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα μπορούσε να είναι «εφικτή σύντομα», σύμφωνα με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Όλοι οι οίκοι αξιολογούν την Ελλάδα σε βαθμίδα κατώτερη του investment grade, γεγονός που δεν επιτρέπει τη συμμετοχή της χώρας σε ένα νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο συνέντευξη του κ. Στουρνάρα στην «Καθημερινή», ο Διοικητής της ΤτΕ σημείωσε ότι δεν είναι εύκολο να εκτιμηθεί πόσος καιρός θα χρειασθεί ώστε να επανέλθει η Ελλάδα σε υψηλή επενδυτική διαβάθμιση (investment-grade).

Το επόμενο «ραντεβού» με τους οίκους αξιολόγησης είναι στις 2 Αυγούστου, όπου αναμένεται η «ετυμηγορία» της Fitch. H Fitch αξιολογεί την Ελλάδα στη βαθμίδα ΒΒ- με σταθερή προοπτική. Ο οίκος Moody's είχε προχωρήσει την 1η Μαρτίου σε αναβάθμιση κατά δύο βαθμίδες, στην κατηγορία Β1 από Β3, ενώ ο S&P αξιολογεί το αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας στο Β+.

Παράλληλα, ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε ότι υπάρχουν περιθώρια συμβιβασμού στη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα, σε μια κίνηση που θα μπορούσε να οδηγήσει στην επιτάχυνση των οικονομικών μεταρρυθμίσεων. 

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αποχωρεί από την εκπομπή...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αποχωρεί από την εκπομπή...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ