2019-07-16 09:38:17
Φωτογραφία για Λαθρεμπόριο με ολοθούρια αποκαλύφθηκε στην Αταλάντη
Ο οδηγός προσπάθησε να διαφύγει - Από τον έλεγχο, εντοπίστηκαν 5.500 ζωντανά ολοθούρια τα οποία συγκαταλέγονται στα εχινόδερμα και χρησιμοποιούνται ως δόλωμα

Χιλιάδες ζωντανά ολοθούρια, τα γνωστά «αγγούρια της θάλασσας», μετέφερε ένα φορτηγό που εντοπίστηκε από άνδρες του Γ΄ Λιμενικού τμήματος Σκάλας Αταλάντης στο αλιευτικό καταφύγιο Λιβανάτων, όπου είχαν μεταφορτωθεί από επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος.

Το φορτηγό ακινητοποιήθηκε παρ’ όλο που ο οδηγός προσπάθησε να διαφύγει και, κατά τον έλεγχο που έγινε, εντοπίστηκαν 5.500 ζωντανά ολοθούρια τα οποία συγκαταλέγονται στα εχινόδερμα και χρησιμοποιούνται ως δόλωμα. Ωστόσο, στην Κίνα χρησιμοποιούνται και για την θεραπεία διάφορων παθήσεων και την παρασκευή φαρμακευτικών σκευασμάτων ή καλλυντικών, ενώ στο εξωτερικό σερβίρονται στα ακριβά εστιατόρια με τιμές που φτάνουν και τα 1.000 ευρώ το κιλό!

Από αυτά που βρέθηκαν, τα 2.700 είχαν μικρότερες διαστάσεις από το επιτρεπόμενο, που σημαίνει ότι θα ήταν ακατάλληλα για κατανάλωση. Όλα ποντίστηκαν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, ενώ κατασχέθηκε το φορτηγό και συνελήφθη ο Έλληνας οδηγός του που παραπέμφθηκε από το Λιμεναρχείο Στυλίδας στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας με κατηγορίες για απείθεια και διακίνηση ζώντων νωπών δολωμάτων.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ