2019-07-18 13:44:24
Φωτογραφία για Το ύψος είναι και θέμα …γενεθλίων! - Πες μου τα γενέθλια σου να σου πω τι ύψος έχεις…
Οι άνθρωποι που γεννιούνται τους μήνες του καλοκαιριού, έχουν κατά μέσο όρο

ελαφρώς μεγαλύτερο ύψος και είναι γενικότερα πιο υγιείς σε σχέση με όσους γεννιούνται τους χειμωνιάτικους μήνες, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Συνεπώς η καλύτερη εποχή για να γίνει η σύλληψη, φαίνεται να είναι το φθινόπωρο.

Οι ερευνητές της Μονάδας Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, με επικεφαλής τον δρα Τζον Πέρι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Heliyon», μελέτησαν στοιχεία για περίπου 450.000 άνδρες και γυναίκες.

Η στατιστική ανάλυση δείχνει ότι όσα παιδιά γεννήθηκαν κατά τους μήνες Ιούνιο έως Αύγουστο -άρα η σύλληψή τους έγινε το φθινόπωρο- είχαν κατά μέσο όρο ελαφρώς μεγαλύτερο βάρος στη γέννα και αργότερα έγιναν ψηλότερα ως ενήλικες.

Η μελέτη επίσης δείχνει ότι τα κορίτσια που γεννιούνται το καλοκαίρι, αρχίζουν να έχουν περίοδο ελαφρώς αργότερα, μια ένδειξη για καλύτερη υγεία ως ενήλικες. Είναι η πρώτη φορά που μια έρευνα συσχετίζει αξιόπιστα την έναρξη της εφηβείας στα κορίτσια με την ημερομηνία των γενεθλίων τους. Τα κορίτσια που έχουν αρκετά πρόωρη περίοδο, κινδυνεύουν περισσότερο από καρδιοπάθεια και διαβήτη αργότερα στη ζωή τους.


Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ο βιολογικός μηχανισμός που συνδέει την ημερομηνία γέννησης με το ύψος, έχει πιθανώς να κάνει σε μεγάλο βαθμό με το πόση βιταμίνη D παίρνει το μωρό στην κοιλιά της μητέρας του, ανάλογα με την περίοδο της κύησης. Η γυναίκα που είναι έγκυος την άνοιξη και το καλοκαίρι, απορροφά περισσότερη ηλιακή ακτινοβολία και αυτό αυξάνει την ποσότητα της βιταμίνης D στον οργανισμό της.

Η βιταμίνη D βοηθά στην υγεία και στην ανάπτυξη των οστών, ενώ θεωρείται ότι επίσης δρα προστατευτικά κατά του καρκίνου, του διαβήτη, της πολλαπλής σκλήρυνσης και άλλων παθήσεων. Προηγούμενη μελέτη έχει δείξει ότι όσοι γεννιούνται τον Νοέμβριο έχουν πολύ λιγότερη πιθανότητα να αναπτύξουν σκλήρυνση κατά πλάκας σε σχέση με όσους γεννιούνται τον Μάιο.

“Αλλες έρευνες στο παρελθόν εξάλλου έχουν δείξει ότι την άνοιξη και το καλοκαίρι τα παιδιά αναπτύσσονται πιο γρήγορα από ό,τι το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

spotthedot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η μάχη στο PRIME TIME...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η μάχη στο PRIME TIME...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ