2019-07-18 20:21:14
Φωτογραφία για Βασίλης Κικίλιας: Τριετές σύμφωνο συνεργασίας Υπουργείου Υγείας – Φορέων για μεγαλύτερη επιχειρηματική σταθερότητα
Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Τριετές σύμφωνο συνεργασίας με όλους τους φορείς θα υπογράψει η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, όπως δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας κατά την ειδική, κλειστή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 10ου Pharma & Health Conference.

Απαντώντας στα αιτήματα του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας, για επιχειρηματική σταθερότητα και προβλέψιμο επιχειρηματικό περιβάλλον, με την εφαρμογή τριετούς πλαισίου φαρμακευτικής πολιτικής, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, δεσμεύτηκε για τριετές σύμφωνο συνεργασίας με τους φορείς, στο πλαίσιο του 10ου Pharma & Health Conference.

Δείτε επίσης: Θ. Τρύφων στο Economist: 500 εκατ. ευρώ θα επενδύσει η φαρμακοβιομηχανία στην ανασυγκρότηση της ελλ.οικονομίας

Παράλληλα, ανακοίνωσε νομοθετική ρύθμιση για την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας εις βάρος του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

Οι κ.κ
. Βασίλης Κικίλιας και Βασίλης Κοντοζαμάνης συνομίλησαν με εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας, συλλόγων ασθενών, ιδιωτικών κλινικών, διαγνωστικών κέντρων, ιατρών, φαρμακοποιών, φορέων της πολιτείας, καθηγητές των οικονομικών και της πολιτικής της υγείας. Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τις πρώτες προτεραιότητες της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, όπως τέθηκαν κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Αριστοτέλους και ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης.

Ο νέος Υπουργός Υγείας έθεσε το modus operandi της νέας ηγεσίας και ανακοίνωσε την υπογραφή τριετών συμφώνων συνεργασίας με όλους τους φορείς του χώρου της Υγείας. Οι συμφωνίες αυτές θα έχουν συγκεκριμένους στόχους και προτεραιότητες που θα δεσμεύουν και τις δύο πλευρές. Τα σύμφωνα αυτά θα προκύψουν από τον πρώτο ευρύ γύρο συναντήσεων που θα έχει η νέα ηγεσία με τους εκπροσώπους των φορέων μετά τις προγραμματικές δηλώσεις.

Ο κ. Κικίλιας κάλεσε τους συμμετέχοντες να καταθέσουν καινοτόμες ιδέες και προτάσεις, που μπορούν να φέρουν απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ