2019-07-18 20:42:57
Φωτογραφία για Οι ΗΠΑ αποβάλλουν την Τουρκία από το πρόγραμμα των F-35 - Η Άγκυρα χάνει τουλάχιστον $9 δισ.
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε το τέλος της τουρκικής παρουσίας στο πρόγραμμα λίγες ώρες

μετά τη συνάντηση Πομπέο-Δένδια - Απευθείας γραμμή για ενημέρωση της Ουάσινγκτον ζήτησε ο Έλληνας ΥΠΕΞ - Η αντίδραση της Τουρκίας

Ως ιδιαίτερα σημαντικό αξιολογείται το παρθενικό ταξίδι του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Νίκος Δένδιας συνάντησε τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Στο κέντρο των συνομιλιών τους βρέθηκε η τουρκική προκλητικότητα, με την Αθήνα να ζητά έμπρακτη στήριξη. Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Νίκος Δένδιας, ζήτησε «μια ξεκάθαρη θέση, μια καθαρή στήριξη της Ελλάδας όσον αφορά στα ζητήματα της τουρκικής επιθετικότητας, όπως και μια καθαρή γραμμή επικοινωνίας για όποια θέματα προκύψουν». Όπως πρόσθεσε, «οι Αμερικανοί το σημείωσαν για να απαντήσουν σχετικά».

Μία ακόμα σημαντική εξέλιξη –αν και αναμενόμενη– είναι η πρόσκληση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα, το προσεχές φθινόπωρο. Πρόκειται για την συνέχεια της επικοινωνίας που είχε και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, στην οποία επιβεβαιώθηκε η στενή συμμαχία των δύο χωρών, αλλά και η προσπάθεια ενδυνάμωσής της, μέσω του ήδη δρομολογημένου Στρατηγικού Διαλόγου.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ