2019-07-19 08:57:28
Φωτογραφία για Συμβάσεις Του ΕΟΠΥΥ Με Όλους Τους Γιατρούς Και Αύξηση Ιατρικών Αμοιβών, Θα Προτείνει Ο ΠΙΣ Στον Υπουργό Υγείας
Την πλήρη ανασυγκρότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, την ελεύθερη επιλογή γιατρού, συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με όσους γιατρούς επιθυμούν αλλά και την επαναδιαπραγμάτευση της συνεργασίας των ιδιωτών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ με αυξημένες αμοιβές, θα ζητήσει η νέα διοίκηση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) στην πρώτη συνάντηση που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

athina984.gr

Όπως υπογράμμισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τρεις θα είναι οι βασικοί άξονες της πρότασης για τη συνεργασία των ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών με το δημόσιο σύστημα:

– Εγγύηση για ελεύθερη επιλογή γιατρού από τον ασθενή

– Πρόσβαση όλων των γιατρών που επιθυμούν τις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, ώστε να δοθεί βήμα και στους νέους γιατρούς και

– Αμοιβές ανάλογα με το προσφερόμενο ιατρικό έργο


«Πιστεύουμε σε ένα νέο ξεκίνημα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα» είπε ο κ. Εξαδάκτυλος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της σύμπραξης του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα (ΣΔΙΤ) στο σύνολο του συστήματος υγείας.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΠΙΣ Γιώργος Ελευθερίου σημείωσε πως «ο ιατρικός κόσμος δεν θα δεχθεί στη νέα Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας το περιβόητο «gatekeeping», που ουσιαστικά βάζει φραγμούς στην ελεύθερη επιλογή γιατρού από τους ασθενείς».

Σχετικά με τις ελλείψεις γιατρών στα νοσοκομεία, ο Β’ Αντιπρόεδρος του ΠΙΣ, Παύλος Καψαμπέλης τόνισε ότι οι ανάγκες των νοσοκομείων της περιφέρειας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, θα μπορούσαν να καλυφθούν από ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς με συμβάσεις έργου.

Παράλληλα. το προεδρείο του ΠΙΣ εξέφρασε την αντίθεσή του στην πρόσφατη απόφαση που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και δίνει το δικαίωμα εκτέλεσης εμβολιασμών στα φαρμακεία.

Αναφερόμενος στο φαινόμενο της βίας στα νοσοκομεία. ο κ.Εξαδάκτυλος είπε ότι το φαινόμενο θεωρείται σχετικά νέο στη χώρα μας, αλλά με βάση υπολογισμούς, παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 30% και δήλωσε ότι ξεκινά καμπάνια σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας.

Το προεδρείο του ΠΙΣ. αναφέρθηκε επίσης και στην απόφαση του τέως αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π. Πολάκη, βάσει της οποίας, όπως είπαν «καταργείται το τεκμήριο αθωότητας των γιατρών. Γεγονός που σημαίνει ότι πριν καταδικαστούν από τη Δικαιοσύνη για κάποιο παράπτωμα, θα πρέπει να τους αφαιρείται η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος».

‘Όπως δήλωσε ο ο κ. Εξαδάκτυλος, «ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος δεν θα αφαιρέσει καμία άδεια γιατρού πριν τελεσιδικήσει η υπόθεσή του στη Δικαιοσύνη. Ταυτόχρονα θα ζητήσουμε από το υπουργείο Υγείας να καταργήσει την άδικη αυτή διάταξη».

Νίνα Κομνηνού
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ