2019-07-19 18:54:41
Φωτογραφία για Tρία χρόνια φυλάκισης για την πρόσβαση σε λογαριασμούς της Apple
Η αμερικανική δικαιοσύνη έχει αποφανθεί, o Kwamaine Jerell Ford καταδικάζεται με τρία χρόνια φυλάκισης για την πρόσβαση σε περισσότερους από 100 λογαριασμούς της Apple που ανήκουν σε προσωπικότητες .

Αυτή η πρόσβαση του επέτρεψε να δαπανήσει 325.000 δολάρια χάρη στα τραπεζικά δεδομένα που συνδέονται με τους λογαριασμούς.

Όλα ξεκίνησαν το Μάρτιο του 2015, όταν ο χάκερς από την πολιτεία της Γεωργίας (που είναι τώρα 27 ετών) ξεκίνησε την επίθεση phishing. Κατάφερε να βρει τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αθλητών και τραγουδιστών και τους έστειλε ένα μήνυμα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που παρομοίαζε την Apple. Τα μηνύματα υποδηλώνουν ότι υπήρξε ένα σφάλμα με τους λογαριασμούς και ζήτησε απο τους χρήστες να παράσχει τον κωδικό πρόσβασης και τις απαντήσεις στις μυστικές ερωτήσεις για να διορθωθεί η κατάσταση. Οι προσωπικότητες έπεσαν στην παγίδα και κοινοποίησαν τις πληροφορίες, θεωρώντας ότι ήταν ένα νόμιμο e-mail από την Apple. Χιλιάδες ηλεκτρονικά μηνύματα στάλθηκαν, εκατοντάδες προσωπικότητες μοιράστηκαν τις πληροφορίες τους.


Μόλις ανακτήθηκαν τα δεδομένα, ο hacker κατέγραψε τους λογαριασμούς, άλλαξε τον κωδικό πρόσβασης για να εμποδίσει την πρόσβαση διασημοτήτων και στη συνέχεια πραγματοποίησε αγορές. Με αεροπορικά εισιτήρια που αγοράστηκαν, όπως και δωμάτια ξενοδοχείων, τα γεύματα στα εστιατόρια, οι μεταφορές χρημάτων και άλλα ήταν μερικές απολαύσεις που δαπανήθηκαν τα χρήματα.

Αυτή την εβδομάδα, η αμερικανική δικαιοσύνη επέβαλε τρία χρόνια και ένα μήνα φυλάκισης στον χάκερ. Πρέπει επίσης να επιστρέψει το ποσό των 697.720 δολαρίων. Επιπλέον, θα είναι υπό επίβλεψη για τρία χρόνια μετά τη φυλακή του.
argonaytis-iphone
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ