2019-07-24 08:52:30
Φωτογραφία για Ανακοίνωση ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου για το ατύχημα στο Δήμο Νισύρου
Συνάδελφοι/φισσες

Με αφορμή το περιστατικό που έλαβε χώρα στο Δήμο Νισύρου – ευτυχώς χωρίς θύματα – θέλουμε να υπενθυμίσουμε τα εξής : Μόνο τα τελευταία 3 χρόνια στους Δήμους ανά την Ελλάδα μετράμε 60 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες, η εντατικοποίηση στην εργασία εντείνεται συνεχώς λόγω έλλειψης μονίμου προσωπικού με ταυτόχρονη γιγάντωση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, οχήματα και μηχανήματα στους περισσότερους δήμους εξακολουθούν να είναι απαρχαιωμένα, τα μέσα ατομικής προστασίας δεν δίνονται, αλλά και όπου δίνονται είναι λειψά, η εκπαίδευση του προσωπικού είναι μηδαμινή έως ανύπαρκτη.

Ακόμα όμως και οι προσλήψεις της 3Κ που καθυστερούν (2,5 μήνες από τα τελικά αποτελέσματα) δεν θα φτάσουν για να λύσουν το τεράστιο πρόβλημα της υποστελέχωσης και της εντατικοποίησης. Τα εργατικά ατυχήματα δεν οφείλονται στην κακιά στιγμή όπως θέλουν να τα παρουσιάζουν τόσο οι κυβερνήσεις όσο και η πλειοψηφία των δημάρχων
. Αποτελούν εργοδοτικά εγκλήματα με ενόχους, όλους αυτούς που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν την υγιεινή και ασφάλεια ως κόστος. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Έχουμε πλέον εμπεδώσει τη μέθοδο που χρησιμοποιούν για να εφαρμόσουν τις κατευθύνσεις της ΕΕ με τις οποίες άλλωστε και συμφωνούν. Πρώτα απαξιώνουν υπηρεσίες και μετά τις χαρίζουν στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Διεκδικούμε ό,τι μας πήρανε τα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης και ό,τι μας αξίζει!

- Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

- Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

- Όχι στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των δήμων και στην υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της Υγείας, Παιδείας και Πρόνοιας.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι η στρατηγική και της νέας κυβέρνησης δεν είναι διαφορετική. Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα.
parapona-rodou
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ