2019-07-24 10:46:54
Φωτογραφία για Η Άγκυρα αναστέλλει τη συμφωνία επανεισδοχής με την Ε.Ε.
Την απόφαση της Τουρκίας να αναστείλει τη συμφωνία με την Ε.Ε. για το μεταναστευτικό/ προσφυγικό ανακοίνωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υποστηρίζοντας ότι η Άγκυρα θα ανακοινώσει νέες πρωτοβουλίες για την εξωτερική πολιτική της στις αρχές Αυγούστου, καθώς η Ε.Ε. δεν έχει προχωρήσει στη δέσμευσή της για την άρση της βίζας των Τούρκων πολιτών. «Η συμφωνία επανεισδοχής και η άρση της βίζας θα τεθούν σε ισχύ ταυτόχρονα. Αναστείλαμε τη συμφωνία επανεισδοχής», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι TGRT. «Η Τουρκία δεν είναι σε θέση να περιμένει στην πόρτα της Ε.Ε. για άλλα 50 χρόνια και θα ανακοινώσει νέες πρωτοβουλίες στην εξωτερική πολιτική της στις αρχές Αυγούστου», απείλησε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Βάσει της συμφωνίας του 2016, η Τουρκία δεσμεύθηκε να εμποδίζει πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή και την Ασία να κινούνται από το έδαφός της προς την Ε.Ε., με αντάλλαγμα την οικονομική υποστήριξη και την παροχή εισόδου Τούρκων πολιτών στην Ε.Ε. χωρίς βίζα.


Η ανακοίνωση του Τούρκου Υπουργού πραγματοποιούνται σε μία περίοδο αντιπαράθεσης της Άγκυρας με την Ε.Ε., λόγω των στοχευμένων μέτρων που εξετάζουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναφορικά με τις έκνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Η συζήτηση αυτή ωστόσο φαίνεται να παραπέμπεται για το φθινόπωρο, καθώς στόχος είναι να εξασφαλιστεί μία διπλωματική λύση στο μεσοδιάστημα, πιθανότατα τον Σεπτέμβριο.

O Μεβλούτ Τσαβούσογλου έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι οι κυρώσεις της Ε.Ε. είναι απαράδεκτες και δεν έχουν καμία αξία για την Τουρκία. Μόλις πριν από δύο μέρες, η Τουρκία απειλούσε ξανά με άνοιγμα των συνόρων της, κατηγορώντας την Ε.Ε. ότι έχει αθετήσει τις υποσχέσεις της στο θέμα της μετανάστευσης.

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, σύμφωνα με το Anadolu, προειδοποίησε συγκεκριμένα ότι αν η Τουρκία δεν αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα το ζήτημα των μεταναστών και ανοίξει τα σύνορά της, τότε καμιά κυβέρνηση στην Ευρώπη δεν θα αντέξει το κύμα των μεταναστών, για περισσότερο από έξι μήνες.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Save the date: Το Tvnea…σε νέα σελίδα!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Save the date: Το Tvnea…σε νέα σελίδα!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ