2019-07-26 16:09:18
Φωτογραφία για Bayer: Στα $86 εκατ. από 2 δισ. μειώθηκε το πρόστιμο για το Roundup
Πρόκειται για την υπόθεση ενός ζευγαριού που ισχυρίζεται ότι έπαθε λέμφωμα non-Hodgkin εξαιτίας της χρήσης του ζιζανιοκτόνου

H γερμανική φαρμακοβιομηχανία Bayer AG κατάφερε να κερδίσει και τρίτη ετυμηγορία του δικαστηρίου που μειώνει σημαντικά το πρόστιμο που της έχει επιβληθεί αναφορικά με την ασφάλεια του ζιζανιοκτόνου Roundup.

Δικαστήριο της Καλιφόρνια αποφάσισε να μειώσει το πρόστιμο από τα 2 δισ. στα 86,7 εκατ. δολάρια για την υπόθεση ενός ζευγαριού που ισχυρίστηκαν ότι διαγνώστηκαν με λέμφωμα non-Hodgkin εξαιτίας της χρήσης του ζιζανιοκτόνου.

Την περασμένη εβδομάδα ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Σαν Φρανσίσκο μείωσε πρόστιμο από 80 εκατ. δολ. που ήταν στα 25,3 εκατ. δολάρια. Η υπόθεση αφορούσε παρόμοια περίπτωση, αυτή τη φορά για έναν κάτοικο της Βόρειας Καλιφόρνιας που έκανε τους ίδιους ισχυρισμούς.

Η Bayer, που «κληρονόμησε» το ζιζανιοκτόνο όταν αγόρασε πέρυσι τη Monsanto Co. δέχεται τα πυρά επενδυτών καθώς έχει χάσει μέχρι στιγμής τρία δικαστήρια στην Καλιφόρνια με υποθέσεις που συνδέουν το Roundup με τον καρκίνο.


Η Bayer τώρα είναι στη διαδικασία των εφέσεων, καθώς καταθέτει ή ετοιμάζεται να καταθέσει τις ενστάσεις της για τις ετυμηγορίες.

Οι αγωγές που κατατέθηκαν για την ασφάλεια του Roundup και του ενεργού συστατικού του, της γλυφοσάτης, άρχισαν μετά από μια απόφαση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ερευνών για τον Καρκίνο – μονάδας του ΠΟΥ – το 2015, που ανέφερε ότι η γλυφοσάτη είναι πιθανότατα καρκινογόνα για τον άνθρωπο.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ