2019-07-26 21:54:02
Φωτογραφία για Νέο πεδίο κόντρας δημιουργεί ο Μπόρις - Στο No10 «διορίζει» σκύλο δίπλα στον γνωστό γάτο Λάρι
Γκάφες, μπαράζ απομακρύνσεων και σκληρό «Brexit»... δεν είναι και λίγα εάν σκεφτεί κανείς ότι ο Μπόρις Τζόνσον δεν έχει συμπληρώσει ούτε εβδομάδα στον πρωθυπουργικό θώκο της Βρετανίας. Στα...

επιτεύγματά του έρχεται να συμπληρωθεί και ο επικείμενος διορισμός σκύλου στην Ντάουνινγκ Στριτ. Θα είναι όμως αρμονική η συμβίωσή του με τον μόνιμο ένοικο της πρωθυπουργικής κατοικίας, τον γάτο Λάρι;

Ο Τζόνσον ανέλαβε τα νέα καθήκοντά του στα μέσα της εβδομάδας, περνώντας το κατώφλι του No 10 της Ντάουνινγκ Στριτ για πρώτη φορά. Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η μετάβασή του, μετά της συντρόφου του, στην νέα του κατοικία.

Απευθυνόμενος στο προσωπικό της Ντάουνινγκ Στριτ, ο Μπόρις Τζόνσον ρώτησε αν θα ήθελαν σκύλο Εκείνοι με ενθουσιασμό απάντησαν «Ναι». Λογάριασε όμως χωρίς τον ξενοδόχο αφού ξέχασε να ρωτήσει τον...γάτο.

Το θέμα είναι τι είδους σκύλος θα επιλεγεί και εάν θα βρίσκεται σε ρόλο φύλακα. Ο Μπόρις και η σύντροφός του είναι γνωστοί λάτρεις των σκύλων.


Πάντως η Ντάουνινγκ Στριτ, το νευραλγικό κέντρο της βρετανικής κυβέρνησης εδώ και σχεδόν 300 χρόνια, είναι ήδη το σπίτι ενός γάτου με ασπροκαφέ ρίγες, του Λάρι, ο οποίος μάλιστα φέρει τον επίσημο τίτλο «Αρχιδιώκτης Ποντικών του Γραφείου της Προεδρίας της Κυβέρνησης».

Ο Λάρι «διορίστηκε» το 2011 και, σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα αφεντικά του, τον Ντέιβιντ Κάμερον και την Τερέζα Μέικ, μακροημέρευσε στη θέση αυτή. Έχει γίνει διάσημος, διαθέτει (ανεπίσημο) λογαριασμό στο Twitter όπου δημοσιεύονται κάποιες από τις χιλιάδες φωτογραφίες του που καταγράφουν τα πηγαινέλα του στη γειτονιά και οι καβγάδες του με άλλες υπουργικές γάτες.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ