2019-07-27 09:55:56
Φωτογραφία για Ο Μπόρις Τζόνσον έστειλε e-mails και παραβίασε προσωπικά δεδομένα
Έντονες διαμαρτυρίες από πολλούς Βρετανούς που έγιναν αποδέκτες μηνυμάτων από τον

νέο πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον – Αναφέρουν ότι δεν γνωρίζουν πώς απέκτησε τα στοιχεία τους

Προβλήματα με το «καλημέρα» σας φαίνεται ότι προκάλεσε στους Συντηρητικούς ο νεοεκλεγείς Μπόρις Τζόνσον, που έστειλε ευχαριστήρια e-mails προς ψηφοφόρους.

Μετά την αποστολή των e-mails, το Συντηρητικό κόμμα βρίσκεται υπό έρευνα από τη βρετανική αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων, που έλαβε καταγγελίες από πολίτες που έγιναν αποδέκτες. Σε αυτά, ο Μπόρις Τζόνσον τους καλεί για υποστήριξη και δωρεές, σύμφωνα με τον Independent.

Το μήνυμα ήταν σε μορφή προσωπικής επιστολής, απευθυνόταν στους αποδέκτες με το μικρό τους όνομα και υπογράφων ήταν ο «Μπόρις Τζόνσον, πρωθυπουργός και αρχηγός του Συντηρητικού κόμματος».

Με τη νέα νομοθεσία για τα δεδομένα, τα κόμματα μπορούν να στέλνουν ηλεκτρονικά μηνύματα σε πρόσωπα που έχουν δώσει τη συναίνεσή τους να λαμβάνουν τέτοιο υλικό.


Ωστόσο, αναφέρει ο Independent, ένας αριθμός προσώπων ουδέποτε είχε δώσει τη συναίνεσή του στο κόμμα να επικοινωνήσει μαζί τους.

Τα email εστάλησαν λίγο μετά την άφιξη του Ντομινίκ Κάμινγκς στην Ντάουνινγκ Στριτ με την ιδιότητα του συμβούλου του Τζόνσον. Ο Κάμινγκς ήταν ο εγκέφαλος της αποστολής στοχευμένων μηνυμάτων σε χρήστες του Facebook κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος για το Brexit. Πάντως, δεν υπάρχει κάποια ένδειξη που να τον συνδέει με τη συγκεκριμένη αποστολή.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ