2019-07-27 23:59:04
Φωτογραφία για Τι να κάνετε στα 60 σας για να ζήσετε καλύτερα και περισσότερο
Πολλά είναι τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε από τα 60 και μετά.

Η δεκαετία των 60 είναι πολύ σημαντική. Ίσως παίρνετε σύνταξη. Με αποτέλεσμα να έχετε περισσότερο χρόνο για να περάσετε με τον εαυτό σας. Τέτοιου είδους αλλαγές μεταβάλλουν ριζικά την καθημερινότητά μας και οφείλουμε να προσαρμοστούμε σε αυτές. Και τώρα είναι η ευκαιρία σας να ασχοληθείτε αποκλειστικά με τον εαυτό σας.

Δεν είναι πολύ αργά για έναν υγιεινό τρόπο ζωής

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη μακροζωίας που κάνουν οι άνθρωποι είναι να πιστεύουν ότι είναι «πολύ αργά» γι’ αυτούς. Υγιή βήματα, όπως το να έχετε το βάρος σας υπό έλεγχο, να τρώτε πολλά φρούτα και λαχανικά, να ασκείστε τουλάχιστον 2,5 ώρες την εβδομάδα και να μην καπνίζετε θα βελτιώσει την υγεία και την πιθανότητα μακροζωίας σας σε οποιαδήποτε ηλικία.

Διατηρήστε τη σεξουαλική σας ζωή

Το σεξ είναι ένα σημαντικό μέρος της ζωής και της υγείας. Μπορείτε να έχετε μια ενεργή, σεξουαλική ζωή, για ολόκληρη τη ζωή σας. Ορισμένοι μάλιστα λένε ότι μια υγιής σεξουαλική ζωή μπορεί να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής.


Φροντίσετε τον εγκέφαλό σας

Αποφύγετε την υπερβολική ρουτίνα και εξασκείστε τον εγκέφαλό σας με νέες και δύσκολες σκέψεις. Από τα παζλ μέχρι την εκμάθηση νέων δεξιοτήτων, όλο και περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι ένας υγιής εγκέφαλος σε γήρας εξαρτάται από τη συνεχή πνευματική διέγερση. Κάντε μερικά μαθήματα, μάθετε νέα πράγματα, έτσι θα παραμείνετε διαυγείς.

Φροντίζετε το σώμα σας

Χρησιμοποιήστε αυτόν τον χρόνο για να «ακυρώσετε» ορισμένα από τα ανθυγιεινά πράγματα που έχετε κάνει στο σώμα σας. Χάστε βάρος, ασκηθείτε και τρώτε φρούτα και λαχανικά (πραγματικά μπορεί να είναι τόσο απλό). Κρατήστε το σώμα σας απασχολημένο και ενεργό. Όχι μόνο θα αισθάνεστε καλύτερα, αλλά πιθανότατα θα ζήσετε περισσότερο.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ