2019-07-30 18:55:10
Φωτογραφία για Νίκος Μουτσινάς: Θα μεταφέρει το κοινό του;
Ο Νίκος Μουτσινάς και η εκπομπή, «Για την παρέα», αποτέλεσε την έκπληξη της περσινής σεζόν, αφού κατάφερε σε έναν σταθμό περιορισμένης δυναμικής, να σημειώνει τηλεθεάσεις κοντά στο 20%, αλλά και να γίνει talk of the town.

Η μεταγραφή του στον ΣΚΑΪ είναι γεγονός και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μία συζήτηση στο κατά πόσο θα μεταφέρει το κοινό του ή όχι. Κατά τη δική μου γνώμη, στις μέρες μας το επιχείρημα πως κάποια πρόσωπα έχουν ταυτιστεί με σήμα συγκεκριμένου καναλιού δεν ισχύει. Η τηλεόραση σε αυτό έχει αλλάξει, καθώς δεν είναι πια τόσο καναλοκεντρική.

Τα προηγούμενα χρόνια, κάθε κανάλι είχε το δικό του κοινό. Για παράδειγμα, το ALTER ήταν το κανάλι των μεγαλύτερων ηλικιών, κυρίως χαμηλού μορφωτικού επιπέδου, το STAR απευθυνόταν σε νέους, και ο ΣΚΑΪ σε ένα κοινό πιο ιντελεκτουέλ. Βέβαια, ακόμη και στα μεγάλα κανάλια, υπήρχε η διάκριση πως το Mega ήταν το κανάλι της ποιότητας και ο ΑΝΤ1 ο σταθμός με πιο λαϊκές επιλογές.  Με λίγα λόγια, δεν μπορεί πλέον να ισχυριστεί κάποιος πως το κοινό του OPEN δεν θα δει ΣΚΑΪ.


Ακόμη και στη δυναμική των σταθμών υπήρχαν συγκεκριμένα περιθώρια εξέλιξής της . Το Mega ήταν σταθερά πρώτο με διαφορά, ακολουθούσε ο ΑΝΤ1, τρίτος ο ALPHA, πολύ πιο κάτω έδιναν τη δική τους μάχη ο STAR με τον ALTER, και τελευταίος με διαφορά ο ΣΚΑΪ. Δεν είναι τυχαίο που οι παλιοί έλεγαν πως, αν ένα σήριαλ κάνει 45% στο Mega, θα κάνει στον ΑΝΤ1 20% και στον ALPHA 14%.

Τα τελευταία χρόνια το τοπίο έχει αλλάξει ριζικά. Κανείς δεν περίμενε  πριν από κάποια χρόνια πως ο ΣΚΑΪ πρόπερσι θα τερμάτιζε πρώτος ή πως πέρυσι το STAR θα κυριαρχούσε στην prime time.

Όλα αυτά έχουν τη σημασία τους για να δείξουμε πως δεν υπάρχει πια το κοινό που βλέπει κυρίως ένα κανάλι. Όλοι βλέπουν τα πάντα, ανάλογα με τα πρόσωπα και το είδος των εκπομπών. Οπότε, η τηλεθέαση του Νίκου Μουτσινά δεν θα επηρεαστεί από μία αλλαγή σταθμού, ειδικά από τη στιγμή που θα κάνει ακριβώς την ίδια εκπομπή, με την ίδια ομάδα, και την ίδια ώρα.

Ο μοναδικός κίνδυνος του παρουσιαστή είναι να χαθεί το ενδιαφέρον του κοινού για το προϊόν του. Πράγμα διόλου απίθανο, αν αναλογιστούμε ότι είναι ένα καθημερινό one man show θεατρικού τύπου. Μπορεί πολύ εύκολα να επέλθει ο κορεσμός και ο τηλεθεατής να αναζητήσει κάτι άλλο στον ανταγωνισμό. Όλα αυτά, βέβαια, θα εξαρτηθούν από την ενέργεια του παρουσιαστή, τη διάθεσή του να ανανεώσει το περιεχόμενο της εκπομπής του, τη διαθέσιμη επικαιρότητα προς σχολιασμό, αλλά και το αν θα έχει εκπλήξεις ή όχι ο ανταγωνισμός http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ