2019-07-31 00:00:06
Φωτογραφία για Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Αποφυλακίστηκε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας
Εκτός φυλακής βρίσκεται από σήμερα Τρίτη (30.07.2019) ο Επαμεινώνδας Κορκονέας. Στην αποφυλάκισή του οδήγησε η χθεσινή αναγνώριση ελαφρυντικού από το Εφετείο Λαμίας. Ο Κορκονέας είχε δολοφονήσει τον Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη στο σημείο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου.

Εκτός φυλακής βρίσκεται από σήμερα Τρίτη (30.07.2019) ο Επαμεινώνδας Κορκονέας.

Τη Δευτέρα ο Κορκονέας, ο ειδικός φρουρός που τον Δεκέμβριο του 2008 σκότωσε στα Εξάρχεια τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο καταδικάστηκε εκ νέου από το Εφετείο Λαμίας για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο.

Η ποινή του ωστόσο ορίστηκε μόλις στα 13 χρόνια καθώς το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις και «έσπασε» τα ισόβια της πρωτόδικης απόφασης, ανοίγοντας ουσιαστικά την πόρτα της φυλακής για τον δολοφόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.


Συγκεκριμένα, η αποφυλάκιση Κορκονέα μετά και τη χθεσινή απόφαση ήταν θέμα χρόνο, δεδομένου ότι είχε καλυφθεί το διάστημα που απαιτείτο να μείνει έγκλειστος, βάσει της απόφασης του Εφετείου, ο πρώην ειδικός φρουρός απέκτησε άμεσα εκτελεστό δικαίωμα αποφυλάκισης.

Έτσι, η πόρτα των φυλακών Δομοκού άνοιξε σήμερα το μεσημέρι για τον πρώην ειδικό φρουρό. Η διαβίβαση του αποσπάσματος της απόφασης στις φυλακές οδήγησε στην άμεση αποφυλάκιση του ειδικού φρουρού καθώς πλέον έχει εκτίσει την ποινή του. Με το που έφτασε το απόσπασμα της χθεσινής απόφασης στις φυλακές Δομοκού, διαπιστώθηκε ότι έχει εκτίσει την ποινή του. Λίγο αργότερα δόθηκε το «πράσινο φως» από τον Κορυδαλλό – όπου τηρείται ο φάκελος του, ως κρατούμενου.

Στην έξοδο των Φυλακών Δομοκού τον περίμεναν οι γονείς του.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σημείο της δολοφονίας

Η απόφαση του Εφετείου Λαμίας έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων. Στον απόηχό της έχει προγραμματιστεί για αύριο συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit.gr η ΕΛΑΣ έχει πάρει έκτακτα μέτρα ασφαλείας για τα κτίρια που μπορεί να θεωρηθούν στόχοι. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα πρόσωπα που θεωρούνται στόχοι ήδη φυλάσσονται από την αστυνομία.

Διαβάστε το κάλεσμα της «Πρωτοβουλίας ενάντια στη λήθη»:

Το αίμα δεν είναι νερό – Η μνήμη δεν είναι σκουπίδι

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απόφαση «χάδι» στον Κορκονέα

Η απόφαση του Μεικτού Εφετείο Λαμίας για τον Κορκονέα αποτελεί πρόκληση. Η αναγνώριση του ελαφρυντικού του «πρότερου σύννομου βίου» που οδήγησε στην καταδίκη-«χάδι» σε δεκατρία χρόνια του δολοφόνου αστυνομικού όπως επίσης και η αθώωση του συνεργού του Σαραλιώτη, δεν προσβάλλουν μόνο τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Στέλνουν το μήνυμα στους εκκολαπτόμενους Κορκονέες ότι μπορούν να δολοφονούν με τα υπηρεσιακά όπλα και να πέφτουν στα μαλακά.

Η απόφαση του δικαστηρίου δείχνει ότι η αστική δικαιοσύνη περιθάλπει με ποινική ασυλία τα εγκλήματα των ενστόλων, ανοίγοντας έναν νέο κύκλο αποχαλινωμένης κρατική αυθαιρεσίας. Για εμάς όμως το αίμα δεν είναι νερό, η μνήμη δεν είναι σκουπίδι.

Έντεκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη τίποτα δεν έχει ξεχαστεί, κανένας δεν έχει συγχωρεθεί.

Έντεκα χρόνια μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη γνωρίζουμε καλά ότι το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους.

Την Τετάρτη 31 Ιουλίου στις 8:00 μ.μ. συγκεντρωνόμαστε στον τόπο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (Τζαβέλλα και Μεσολογγίου). Για τη μνήμη, τη δικαιοσύνη, την αξιοπρέπεια!
parapona-rodou
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ