2019-07-31 10:00:34
Φωτογραφία για Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Κρήτη - Αισθητός στο Νότιο Αιγαίο. Τι λένε οι σεισμολόγοι



Σεισμός 5,2 Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 07:39 στην Κρήτη.

Το επίκεντρο εντοπίζεται 31 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης του Ηρακλείου.

Το επίκεντρο του σεισμού εκτιμάται στα 170,1 χιλιόμετρα.

Οπως αναφέρει το neakriti.gr, ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Κρήτη μέχρι και το νότιο Αιγαίο, ενώ  έγινε αντιληπτός μέχρι και στη Σαντορίνη.

 Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή ζημιές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την Κρήτη.

"Δεν είναι μικρός ο σεισμός, ήταν νότια του Ηρακλείου στα 20 χλμ" τόνισε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας μιλώντας στο ΟΡΕΝ και πρόσθεσε πως "έχουμε να κάνουμε με έναν σεισμό επιφανειακό σε γνωστές ζώνες".

"Θεωρώ ότι δεν πρέπει να υπάρχουν επιπτώσεις, έχουμε να κάνουμε με τη σεισμικότητα που υπάρχει στην Κρήτη" ανέφερε, ενώ συμπλήρωσε ότι "θέλουμε χρόνο να εκτιμήσουμε την κατάσταση".


"Δεν είναι επιφανειακός σεισμός, αλλά με μεγάλο εστιακό βάθος" - δήλωσε στην ΕΡΤ ο διευθυντής του Κέντρου Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας Γεράσιμος Παπαδόπουλος, εξηγώντας ότι το γεγονός αυτό είναι καθησυχαστικό από μόνο του για τη συνέχεια.

"Στην υπόγεια επιφάνεια μεταξύ Ευρώπης και Αφρικής, ο σεισμός" - είπε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) και της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας, εξηγώντας ότι έγινε αισθητός στην Κρήτη και ακόμη και στο νότιο Αιγαίο, σε μικρότερο βαθμό. Όπως είπε, ήταν ο κύριος σεισμός και ως τώρα δεν έχει καταγραφεί μετασεισμός. Ο ίδιος εμφανίστηκε καθησυχαστικός και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία σύνδεση του σεισμού στην Κρήτη με αυτόν της Αθήνας, προ ημερών.

 Ο σεισμός ήταν μικρής διάρκειας, 5 με 6 δευτερόλεπτα είπε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο Θέμα 104,6.

Ο κ. Αρναουτάκης εμφανίστηκε καθησυχαστικός λίγη ώρα μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που ταρακούνησε όλη την Κρήτη και νησιά του νοτίου Αιγαίου, λέγοντας πως δεν υπάρχει ανησυχία ούτε ζημιές.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ