2012-06-15 14:56:48
Φωτογραφία για «Υπερβολικές οι κατηγορίες»
 O εκπρόσωπος τεσσάρων συλληφθέντων, με τους δύο εξ' αυτών να κατηγορούνται για ηγετικό ρόλο, Στράτος Βαλτούδης, με δηλώσεις του στο «Libero 107,4» υποστήριξε ότι η κατηγορία, περί εγκληματικής οργάνωσης είναι υπερβολικές.

  Για τη σημερινή διαδικασία των απολογιών: «Ξεκίνησαν οι απολογίες στην ανακρίτρια και θα συνεχιστούν μέχρι τη Δευτέρα. Σε περίπτωση σύλληψης για κακούργημα, ο νόμος δίνει συγκεκριμένη προθεσμία για να απολογηθεί ο κατηγορούμενος, ότι και αν συμβαίνει στα δικαστήρια. Δόθηκαν κάποιες νέες προθεσμίες ο πρωί γιατί η δικογραφία και το αποδεικτικό υλικό είναι πολύ μεγάλο. Κάποιοι έχουν ήδη ξεκινήσει να απολογούνται».

Για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης: «Η έννοια της εγκληματικής οργάνωσης είχε θεσπιστεί αρχικά για προστασία από τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Η συγκεκριμένη υπόθεση, με μία πρώτη εκτίμηση που θα μπορούσα να κάνω, οργανωμένο έγκλημα δεν υπάρχει
. Υπάρχουν όντως εκδηλώσεις από οπαδούς, από συνδέσμους, αλλά αυτές οι εκδηλώσεις δεν αποδίδουν το χαρακτήρα του οργανωμένου εγκλήματος. Μπορεί να υπήρχαν συμπεριφορέςς παραβατικότητας, αλλά δεν παραπέμπουν σε οργανωμένο έγκλημα. Είναι λίγο υπερβολικός ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός. Υπάρχουν φωτογραφίες οπαδών, που έχουν εκτραπεί σε παραβατικές συμπεριφορές, οι οποίες συντάσσονται στους νόμους της αθλητικής βίας. Οταν αποδίδεται η έννοια της εγκληματικής οργάνωσης, λύνει τα χέρια νομικά για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου».

Για το αν είναι «δεμένες» οι κατηγορίες όπως αναφέρει η Αστυνομία: «Θεωρώ πως όχι, δεν είναι δεμένες οι κατηγορίες. Σε μερικές φωτογραφίες, φαίνονται πρόσωπα, σε μερικές υπάρχουν κουκούλες, αλλά υπάρχουν καταθέσεις αστυνομικώνν που αναφέρουν ότι είναι συγκεκριμένα άτομα».

Για τις τηλεφωνικές συνομιλίες που έχουν καταγραφεί: «Δεν ακούγεται κάτι για προεργασία, κάποια δομή, τέλεσης κακουργημάτων. Υπάρχουν και κάποιες συνομιλίες ότι μπορεί να συναντήσουν οπαδούς αντίπαλης ομάδας και θα πρέπει να προσέξουμε. Δεν υπάρχουν συνομιλίες που να μιλούν για κακουργηματικές πράξεις. Δε μιλάω για αθλητική βία, που είναι πλημμελήματα».

Για τις κατηγορίες στα υποτιθέμενα ηγετικά στελέχη: «Οι κατηγορίες αναφέρουν ουσιαστικά ότι ουσιαστικά είχαν διευθύνοντα ρόλο στην υποτιθέμενη εγκληματική οργάνωση. Καθοδηγούσαν και έδιναν εντολές για τέλεση κακουργηματικών πράξεων, αναφέρει η δικογραφία».
paokrevolution
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ