2019-08-02 09:35:55
Φωτογραφία για Έρχονται real time έλεγχοι σε κλινικές και διαγνωστικά! Τι σχεδιάζει το υπ. Υγείας για τον ΕΟΠΥΥ
Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Με real time ελέγχους στους μεγάλους παρόχους του ΕΟΠΥΥ σχεδιάζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ελέγξει τα οικονομικά δεδομένα και τις χρεώσεις που γίνονται σήμερα στον Οργανισμό, αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr.

Ειδικότερα όπως διαμήνυσε ο Βασίλης Κικίλιας στους παρόχους του ΕΟΠΥΥ με τους οποίους συναντήθηκε, σχεδιάζεται η αυτοματοποίηση όλων των χρεώσεων που γίνονται από τους παρόχουςγια τους ασφαλισμένους.

Ο Οργανισμός αναμένεται να περάσει σε μία νέα εποχή όπου όλα θα γίνονται με αυτοματοποιημένες διαδικασίες , σύμφωνα με τα όσα επεσήμανε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στους παρόχους, γεγονός βέβαια που σημαίνει και υποβάθμιση του ΕΟΠΥΥ τα επόμενα χρόνια παρότι αυτή τη στιγμή μελετάται η καλύτερη αξιοποίηση των υπηρεσιών του.

Μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ακόμη και κατάργησης του ΕΟΠΥΥ και αντικατάστασης της διαδικασίας με ειδικούς ηλεκτρονικούς μηχανισμούς! Οι μεγάλοι πάροχοι πάντως κατά τη συνάντησή τους με τον υπουργό Υγείας, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τον μελλοντικό τρόπο λειτουργίας τουΕΟΠΥΥ, δεδομένου ότι δεν θα υπάρχει η άμεση διαπραγμάτευση με τις υπηρεσίες.


Ρύθμιση οφειλών σε δόσεις

Κατά τα άλλα ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε- λένε πηγές του HealthReport.gr – ότι προωθεί ρύθμιση για είσπραξη όλων των Clawback (2014-2018) έως και 120 δόσεις και συνολική ρύθμιση των οφειλών.

Άλλωστε οι πάροχοι όλων των βαθμίδων διαμαρτύρονται εδώ και χρόνια για τις υπέρογκες οφειλές των προηγούμενων ετών που δεν μπορούν να καταβάλουν.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ