2019-08-02 18:58:39
Φωτογραφία για Επιστολή ΣΙΔΕΙΔ
Αριθ. Πρωτ.460

ΔΡΑΜΑ 02-08-2019

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ( Σ.ΙΔ.Ε.Ι.Δ). 

Μετά από την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης στις 9/07/2019 και αφού ορίστηκε ο νέος υπουργός υγείας κ Κικίλιας παρακολουθήσαμε μια σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους μας, αρχικά με το νεοσύστατο ΔΣ του ΠΙΣ, με εκπροσώπους του ΙΣΑ και τέλος με το άτυπο συντονιστικό όργανο των εργαστηριακών ιατρών. Αντιλαμβανόμαστε την προσπάθεια που γίνεται να ενημερωθεί ο υπουργός για τα φλέγοντα θέματα στον χώρο της υγείας. Mε αφορμή όμως την χθεσινή συνάντηση του συντονιστικού οργάνου των εργαστηριακών ιατρών με τον Υπουργό υγείας ζητούμε να αναλάβει ο ΠΙΣ πλέον τον ρόλο που του αρμόζει.

Στις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις με καθολική συμμετοχή των εργαστηριακών ιατρών πριν τις εκλογές, βιώσαμε μια ανατροπή με την λήξη των κινητοποιήσεων με πρωτοβουλία του ΙΣΑ. Η ανακοίνωση για την λήξη της απεργίας έγινε αιφνιδιαστικά από τα ΜΜΕ , χωρίς καμία προειδοποίηση.


Το κενό εξουσίας του ΠΙΣ και η δυσφήμιση που υπεστήκαμε από τα ΜΜΕ στη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης, επέτρεψαν σε κάποιους να μας αφήσουν έκθετους στα μάτια των ασθενών μας.

Ως μέλη του Συνδέσμου Εργαστηριακών Ιατρών Ν.Δράμας και μέλη του συλλόγου μας, θεωρούμε ότι όλοι οι ιατρικοί σύλλογοι έχουν τα ίσα δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις ανεξάρτητα από τον αριθμό των μελών τους και ότι νόμιμος εκπρόσωπος του ιατρικού κόσμου πανελλαδικά ορίζεται ο ΠΙΣ και ο εκλεγμένος πρόεδρος αυτού.

Επομένως κάθε μελλοντική συνάντηση του συντονιστικού μας οργάνου αλλά και κάθε άλλη πρωτοβουλία συσκέψεων με τον υπουργό και τον ΕΟΠΥΥ για θέματα που αφορούν τον εργαστηριακό τομέα θα πρέπει να γίνεται υπό την αιγίδα του ΠΙΣ.

Τα μέλη του Συνδέσμου
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ