2019-08-02 21:36:50
Φωτογραφία για Ecurie Ecosse LM69
Η άγνωστη στους περισσότερους σκωτσέζικη εταιρεία Ecurie Ecosse δημιουργεί ένα

μοναδικό μοντέλο, με σκοπό να τιμήσει την αγωνιστική Jaguar XJ13.

Το Ecurie Ecosse έχει σαν στόχο την αναβίωση του αυθεντικού μοντέλου Jaguar XJ13, που είχε δημιουργηθεί με αποκλειστικό σκοπό την συμμετοχή του στον 24ωρο αγώνα του Le Mans του 1966. Δυστυχώς το όλο πρότζεκτ ακυρώθηκε, λόγω των αλλαγών στους κανονισμούς, ενώ το ένα και μοναδικό μοντέλο που κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια γυρισμάτων στην πίστα MIRA καταστράφηκε μετά από σφοδρή σύγκρουση. Αρκετά χρόνια μετά, το πρώτο κεντρομήχανο αγωνιστικό μοντέλο της Jaguar ανακατασκευάστηκε, αν και οι ίδιοι οι άνθρωποι της εταιρείας υποστήριζαν ότι δεν διέθετε τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά.

Πάντως το Ecurie Ecosse LM69 δεν είναι και μία πιστή αντιγραφή της XJ13, καθώς το σημερινό μοντέλο διαθέτει σταθερή οροφή, αλλά και ένα διαφορετικό body kit που προσφέρει την απαραίτητη αεροδυναμική
. Επιπλέον έχουν τοποθετηθεί μεγαλύτεροι τροχοί και φαρδύτερα ελαστικά, ενώ η χρήση σύνθετων υλικών έχουν φέρει το ανάλογο αποτέλεσμα στην μείωση του συνολικού βάρους. Όπως και η Jaguar XJ13, έτσι και το LM69 θα διαθέτει έναν ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα 5,0 λίτρων, με άγνωστη προς το παρόν ισχύ, που θα συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο που θα μεταφέρει τη δύναμη στους πίσω τροχούς. Τέλος, παρά του ότι έχει σχεδιαστεί για χρήση πίστας, το χειροποίητο LM69 μπορεί να κυκλοφορήσει και στο δρόμο, ενώ θα παραχθεί σε συνολικά 25 κομμάτια. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η επίσημη εμφάνισή του θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο του Concours of Elegance στο Λονδίνο, στις 6-8 Σεπτεμβρίου 2019.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μουσακάς παραδοσιακός
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μουσακάς παραδοσιακός
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ