2019-08-04 12:30:13
Φωτογραφία για «Πιθανόν επικίνδυνος» να μας χτυπήσει αστεροειδής που κατευθύνεται προς τη Γη
Το αντικείμενο, γνωστό ως αστεροειδής 2006 QQ23, αναμένεται να πλησιάσει τον πλανήτη μας σε κοντινή απόσταση για τα διαστημικά δεδομένα, εντός της εβδομάδας. Το ουράνιο σώμα έχει διάμετρο 570 μέτρων και δεν αποτελεί σπάνιο επισκέπτη καθώς περίπου έξι τέτοιοι βράχοι περνούν κοντά από τη Γη κάθε χρόνο.

Η NASA διέλυσε τις ανησυχίες ότι ο αστεροειδής 2006 QQ33, αναμένεται να περάσει από τη Γη σε απόσταση 7,4 εκατ. χιλιομέτρων και γι’ αυτό αναφέρεται ως «πιθανόν επικίνδυνος» να μας χτυπήσει. Η Λίντλεϊ Τζόνσον και η Κέλι Φαστ έχουν αναλάβει την παρακολούθηση τέτοιων «κοντινών στη Γη αντικειμένων» στη NASA και δήλωσαν στο CNN ότι δεν υπάρχει κάτι να φοβόμαστε.

Το ραντεβού με τον περίπου 570 μέτρων πλάτους επισκέπτη προγραμματίζεται για τις 10 Αυγούστου. Ο αστεροειδής τέτοιου μεγέθους θα μπορούσε να καταστρέψει τεράστια περιοχή, όπως υποδεικνύει το Μέσο, σημειώνοντας την πολύ μικρότερη διαστημική πέτρα μόλις 17 μέτρων που εξερράγη κοντά στη ρωσική πόλη Τσελιαμπίνσκ τραυματίζοντας 1.000 ανθρώπους.


Αντικείμενα όπως ο συγκεκριμένος αστεροειδής θεωρούνται μάλλον συχνοί επισκέπτες που περνούν σε κοντινή σχετικά απόσταση από τη Γη.

Περίπου έξι διαστημικοί βράχοι τέτοιου μεγέθους πλησιάζουν τον πλανήτη μας κάθε χρόνο. Την ίδια ώρα η NASA αναφέρει ότι 900 αστεροειδείς με διάμετρο πάνω από ένα χιλιόμετρο περιστρέφονται γύρω από τον Ήλιο ενώ ο μεγαλύτερος είναι περίπου 34 χλμ.

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία και υπηρεσίες άλλων χωρών παρατηρούν αυτά τα αντικείμενα, τα καταγράφουν και τα παρακολουθούν. Σύμφωνα με τη NASA, αν ένα τέτοιο αντικείμενο πλησιάσει επικίνδυνα στη Γη θα προχωρήσει σε διαστημική εκστρατεία για να αποκρούσει τον εισβολέα.

Ένας από τους κυνηγούς αστεροειδών αναγνωρίζει ότι ίσως υπάρξουν διαστημικοί βράχοι που δεν είναι γνωστοί, που θα μπορούσαν να αποτελούν κίνδυνο για τον πλανήτη μας.

«Είναι αυτοί που δεν ξέρουμε που μας ανησυχούν περισσότερο« δήλωσε η Φαστ στο CNN.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ