2019-08-04 19:20:39
Φωτογραφία για Τι έκαναν στα 25 τους οι σημερινοί εκατομμυριούχοι;
Αλλος ήταν πωλητής σε πολυκατάστημα, άλλος σκεφτόταν την ιδέα που θα τον έκανε πάμπλουτο σε ένα τρένο.

Και άλλος είχε ήδη ιδρύσει και ρευστοποιήσει 20 εταιρείες!

Είναι πάμπλουτοι, πετυχημένοι, απολαμβάνουν ζωές που οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο απλά ονειρεύονται. Ωστόσο, η ζωή τους δεν ήταν εύκολη. Δείτε παρακάτω τι έκαναν στα 25 τους χρόνια, έξι από τους πιο πετυχημένους ανθρώπους στον κόσμο.

Ο Ralph Lauren ήταν πωλητής στα Brooks Brothers.

Γεννήθηκε με το όνομα Ralph Lifshitz στο Μπρονξ, στη Νέα Υόρκη, αλλά άλλαξε το όνομά του σε ηλικία 15 ετών.

Μέχρι τα 24 του χρόνια, είχε ολοκληρώσει τις σπουδές του στηδιοίκηση επιχειρήσεων στο Baruch College και είχε υπηρετήσει στο στρατό. Αμέσως μετά ξεκίνησε να εργάζεται για τα καταστήματα Brooks Brothers.

Στα 26 του, ο Lauren αποφάσισε να σχεδιάσει μία στιλάτη γραβάτα ευρωπαϊκού στιλ, η οποία τελικά του εξασφάλισε συνεργασία με την αλυσίδα καταστημάτων Neiman Marcus. Το επόμενο έτος, ξεκίνησε την ετικέτα "Polo".


Η Τζ. Κ. Ρόλινγκ μόλις σκέφτηκε την ιδέα του Χάρι Πότερ σε ένα τρένο.

Η Τζ.Κ.Ρόλινγκ ήταν 25 χρονών όταν σκέφτηκε την ιδέα του Χάρι Πότερ κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού τεσσάρων ωρών με το τρένο, το 1990.

Aρχισε να γράφει το πρώτο της βιβλίο εκείνο το βράδυ, αλλά χρειάστηκε αρκετά χρόνια για να το ολοκληρώσει. Ενώ εργαζόταν ως γραμματέας για το γραφείο της Διεθνούς Αμνηστίας στο Λονδίνο, η Ρόλινγκ απολύθηκε γιατί ήταν αφηρημένη και σκεφτόταν συνεχώς τον Χάρι Πότερ. Ωστόσο, η αποχώρηση της, την βοήθησε να επικεντρωθεί στο γράψιμο για τα επόμενα χρόνια.

Στο μεταξύ, παντρεύτηκε, έκανε μια κόρη, χώρισε και διαγνώστηκε με κλινική κατάθλιψη, πριν τελικά ολοκληρώσει το βιβλίο της, το 1995. Δημοσιεύτηκε το 1997.

Ο Γουόρεν Μπάφετ δούλευε ως χρηματιστής στην Ομάχα.

Οταν αποφοίτησε από το κολέγιο είχε 9.800 δολάρια. Εργάστηκε ως χρηματιστής για 4 χρόνια στην Ομάχα των ΗΠΑ. Παράλληλα, έστελνε επενδυτικές ιδέες στον Μπεν Γκράχαμ, έναν επενδυτή-θρύλο, ο οποίος είχε γράψει ένα από τα αγαπημένα βιβλία του.

Ο Γκράχαμ τελικά πρόσφερε στον Μπάφετ μια θέση εργασίας και εκείνος μετακόμισε στο Γουάιτ Πλέινς, χρησιμοποιώντας καθημερινά το τρένο για να πηγαίνει στα γραφεία του Γκράχαμ στη Νέα Υόρκη.

Ένα χρόνο αργότερα, ο Γκράχαμ ανακοίνωσε στον Μπάφετ ότι σκοπεύει να αποσυρθεί και του πρότεινε να αναλάβει τη διοίκηση της επιχείρησης. Ωστόσο, ο Μπάφετ απέρριψε τη πρόταση, γιατί ήθελε να επιστρέψει πίσω στην Ομάχα μαζί με τα $127.000 που είχε αποταμιεύσει μέχρι τότε. Η Νέα Υόρκη απλά δεν ήταν γι 'αυτόν, έχει πει στο NBC.

Και έτσι γεννήθηκε η εταιρεία-θρύλος του Γουόρεν Μπάφετ, που είναι γνωστός για τις μεγαλοφυείς επενδυτικές κινήσεις.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έβγαλε για πρώτη φορά χρήματα και «χτύπησε» 300 εκατομμύρια χρήστες στο facebook.

Ο Ζούκερμπεργκ εργάστηκε σκληρά για το Facebook για πέντεχρόνια πριν συμπληρώσει τα 25 του. Το 2009 ήταν η πρώτη φορά που η εταιρεία του έγινε κερδοφόρα και «χτύπησε» 300 εκατομμύρια χρήστες. Ενθουσιαστηκε, αλλά είπε ότι αυτή ήταν μόνο η αρχή, γράφοντας στον λογαριασμό του στο Facebook: «Μόλις ξεκινήσαμε σε έναν κοινό στόχο που μας συνδέει όλους».

Τον επόμενο χρόνο, ονομάστηκε "Πρόσωπο της Χρονιάς" από το περιοδικό Time.

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον είχε ήδη δημιουργήσει τη δισκογραφική εταιρεία Virgin Records.

Σε ηλικία 20 ετών, ο Μπράνσον άνοιξε το πρώτο του δισκάδικο, στα 22 του δημιούργησε ένα στούντιο και στα 23 του τη δική τουεταιρεία. Μέχρι να φτάσει τα 30, η εταιρεία του ήταν διεθνης.

Τα πρώτα χρόνια ήταν δύσκολα, έχει πει ο ίδιος: «Τα θυμάμαι έντονα. Είναι πολύ πιο δύσκολο να είσαι ιδιοκτήτης μιας μικρής επιχείρησης στην αρχή της, από ό, τι είναι τώρα για μένα, με χιλιάδες ανθρώπους και 400 εταιρείες να εργάζονται για εμάς.

Η οικοδόμηση μιας επιχείρησης από το μηδέν απαιτεί αφοσίωση24 ώρες, 7 ημέρες την εβδομάδα. Είναι δύσκολο να κρατήσεις την οικογενειακή σου ζωή, είναι πολύ δύσκολη δουλειά και μόνο μία λέξη έχει πραγματικά σημασία... η επιβίωση.»

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Ρομάν Αμπράμοβιτς είχε ήδη δημιουργήσει και ρευστοποιήσει τουλάχιστον 20 εταιρείες!

Ο Αμπράμοβιτς ήταν ορφανός και ανατράφηκε από το θείο του. Από την ηλικία των 21, μπήκε στην αγορά του μαύρου χρήματοςμε λεφτά που πήρε από τους γονείς της συζύγου του. Οι εταιρείες του έγιναν τελικά νόμιμες επιχειρήσεις στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Μέχρι τότε ο Αμπράμοβιτς είχε δημιουργήσει και ρευστοποιήσει τουλάχιστον 20 εταιρείες.

Στα 26 του, συνελήφθη για κλοπή κρατικών περιουσιακών στοιχείων, ενώ μέχρι τα 35 του είχε γίνει κυβερνήτης της πόλης Τσουκότκα στη Ρωσία.
thetoc.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ