2019-08-06 10:26:40
Φωτογραφία για Περίεργη υπόθεση κατασκοπείας στο Πήλιο: Τι υποστηρίζει ο Βέλγος που συνελήφθη
Μία περίεργη υπόθεση, στην οποία εμπλέκεται ένας Βέλγος και ο οποίος συνελήφθη εξετάζουν οι ελληνικές αρχές. Ο Βέλγος συνελήφθη μέσα σε στρατόπεδο της Αεροπορίας στο Πήλιο! Ήταν περιπατητής που χάθηκε όπως υποστηρίζει, ή κατάσκοπος;

Ο 31χρονος Βέλγος συνελήφθη από αεροπόρους την περασμένη Παρασκευή, έχοντας παραβιάσει την περίμετρο της περίφραξης στη Μονάδα Επιτήρησης στο Πλιασίδι Πηλίου. Ο ίδιος υποστήριξε ότι έκανε πεζοπορία, θέλοντας να διασχίσει το δυτικό Πήλιο για να βρεθεί στο ανατολικό, χάνοντας όμως τον προσανατολισμό του, με αποτέλεσμα να συλληφθεί από περίπολο της αεροπορικής μονάδας.

Η εισαγγελία Βόλου προχώρησε στην διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Ο άνδρας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα υπηρεσίας και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να ολοκληρωθεί η προκαταρκτική, ενώ θα δικαστεί εφόσον οριστεί δικάσιμος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Εις βάρος του σχηματίσθηκε από την αστυνομία δικογραφία για κατασκοπεία πλημμεληματικού χαρακτήρα και για διατάραξη οικιακής ειρήνης.


Στο πλαίσιο της έρευνας θα εξεταστεί εάν ο νεαρός περιπατητής φωτογράφισε τη στρατιωτική εγκατάσταση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν βρέθηκε στο σακίδιο που είχε μαζί του, κάποια φωτογραφική μηχανή.

Πάντως, πριν λίγους μήνες είχε συλληφθεί στην ίδια περιοχή και ένας ακόμα Βέλγος από σμηνίτες του ραντάρ, επειδή φωτογράφιζε τον χώρο και του είχε ασκηθεί δίωξη για κατασκοπεία σε βαθμό πλημμελήματος. Μάλιστα του είχε απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα μέχρι τη δίκη του, με αποτέλεσμα να παρέμβει μέχρι και η Βελγική Πρεσβεία, προκειμένου να αποσυρθεί η παραπάνω διάταξη, κάτι που τελικά συνέβη μετά από διάστημα περίπου τριών μηνών.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ