2019-08-06 23:42:28
Φωτογραφία για Το iOS 13 θα δυσκολέψει το Facebook Messenger, το WhatsApp και άλλες εφαρμογές VoIP
Η Apple σχεδιάζει να τροποποιήσει το API PushKit που χρησιμοποιείται σήμερα από εφαρμογές VoIP, όπως το Facebook Messenger και το WhatsApp.  

Εκτελείται στο παρασκήνιο και σας επιτρέπει να γνωρίζετε ακριβώς πότε λαμβάνεται μια κλήση για την ειδοποίηση του χρήστη. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη συλλογή ορισμένων πληροφοριών και η Apple αποφάσισε να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του.

Με το iOS 13, το PushKit θα περιοριστεί με λιγότερα διαθέσιμα χαρακτηριστικά για την ελαχιστοποίηση της συλλογής των προσωπικών δεδομένων των χρηστών. Αυτό θα είναι ένα πρόβλημα για τις εφαρμογές VoIP και ειδικά για το WhatsApp. Πράγματι, η εφαρμογή περνάει από το PushKit για να φροντίσει την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για συνομιλίες, γεγονός που θα αναγκάσει την αναθεώρηση της λειτουργίας. Το Facebook θα πρέπει επίσης να πραγματοποιήσει προσαρμογές στο Messenger, έτσι ώστε η εφαρμογή να παραμείνει λειτουργική στο iOS 13.


Το Facebook δεν φαίνεται να ανησυχεί πολύ αυτή τη στιγμή. Το κοινωνικό δίκτυο εξηγεί πως βρίσκεται σε συζητήσεις με την Apple για να βρεθεί μια λύση. "Για να είμαστε σαφείς, χρησιμοποιούμε το API PushKit για να προσφέρουμε μια εμπειρία παγκόσμιας κλάσης ιδιωτικών μηνυμάτων, όχι για τη συλλογή δεδομένων", πρόσθεσε το Facebook.

Παρά την αλλαγή για το API στο iOS 13, η Apple θα αφήσει μια προθεσμία για την προσαρμογή των προγραμματιστών. Όλες οι εφαρμογές VoIP θα πρέπει να προσαρμοστούν από τον Απρίλιο του 2020. Η Apple πιστεύει ότι οι αλλαγές θα βελτιώσουν την ιδιωτικότητα και θα βελτιώσουν ακόμα και τις επιδόσεις του iPhone, ενώ θα εξοικονομούν ενέργεια για τις μπαταρίες.
argonaytis-iphone
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ