2019-08-07 14:27:16
Φωτογραφία για Πέντε σημάδια που μαρτυρούν ότι ο γάμος σας δεν είναι τόσο ευτυχισμένος όσο νομίζετε
Το να είστε σε έναν γάμο χωρίς πολλά

προβλήματα και διαφωνίες, ενώ ζευγάρια γύρω σας είναι καθημερινά σε ...εμπόλεμη κατάσταση, δεν σημαίνει ότι ο δικός σας γάμος είναι ευτυχισμένος. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι γάμοι δεν καταρρέουν επειδή έγινε κάτι κοσμογονικό, όπως η μοιχεία ή ένας μεγάλος τσακωμός. Πολλές φορές πρόκειται απλώς για συσσώρευση πολλών μικρών στοιχείων απογοήτευσης που απομυζούν την αγάπη από τον γάμο.

Παρακάτω σας περιγράφουμε κάποιες στιγμές της καθημερινότητας, που παράδοξο ή όχι, μπορεί να σας φαίνονται ήσσονος σημασίας, αλλά μπορεί να σηματοδοτούν το τέλος του γάμου σας. Αν αναγνωρίσετε τον εαυτό σας σε κάποιο από αυτά, ξεκινήστε να φροντίζετε τη σχέση σας, από σήμερα κιόλας.

Έγινε κάτι σημαντικό;

Αν σηκώσετε το τηλέφωνο και δεν είναι ο σύζυγός ο πρώτος που θα πάρετε τηλέφωνο, τότε μάλλον κάτι δεν πηγαίνει καλά. Αυτό που ισχυροποιεί τη σχέση είναι οι βαθύτερες συζητήσεις ανάμεσα στο ζευγάρι, για το τι πραγματικά συμβαίνει στη ζωή και στην ψυχή τους.


Εστιάζετε πολύ στον εαυτό σας.

Όταν και οι δύο αρχίζουν να εστιάζουν περισσότερο στον εαυτό τους ή απλώς στην οικογένεια, στο σπίτι και στη δουλειά τους, και όχι ο ένας στον άλλο, τα πράγματα δεν είναι πολύ ευοίωνα.

Αν ξεκινήσατε να ασκείστε περισσότερο, να δουλεύετε περισσότερο και να περνάτε περισσότερο χρόνο με τους φίλους σας, όλος αυτός ο χρόνος είναι χρόνος που στερείτε από τη σχέση σας. Προσπαθήστε να βρείτε περισσότερο χρόνο με τον σύντροφό σας για να κάνετε πράγματα μαζί. Το καλύτερο είναι να βρείτε κάποια δραστηριότητα, ανεξάρτητη από το ρόλο σας ως συζύγου ή γονέα, την οποία να κάνετε μαζί. Τι θα λέγατε για κάποια μαθήματα χορού;

Συγκρίνετε τον σύντροφό σας με άλλους.

Αν σκέφτεστε “μακάρι και ο δικός μου άνδρας να ήταν σαν της Μαρίας” ή “μου αξίζει ένας σύζυγος που να με σκέφτεται περισσότερο και να μου φέρνει λουλούδια κάθε μέρα”, τότε βρίσκεστε με το ένα πόδι έξω από τον γάμο.

Δεν τσακώνεστε, αλλά ούτε αγαπιέστε πια.

Το να μην υπάρχει διαφωνία σε έναν γάμο δεν είναι απαραιτήτως καλό. Μπορεί να σημαίνει ότι πλέον έχετε παραιτηθεί πλήρως και δεν θέλετε ούτε καν να τσακωθείτε. Σε πολλές περιπτώσεις η διαφωνία είναι μία καλή ένδειξη επένδυσης σε μία σχέση.

Ζείτε διαφορετικές ζωές.

Πηγαίνετε διαφορετικές ώρες στο κρεβάτι; Βλέπετε τηλεόραση σε διαφορετικά δωμάτια; Βγαίνετε χωριστά, ο καθένας με τους δικούς του φίλους; Τότε έχετε απομακρυνθεί και όχι μόνο σωματικά, αλλά και ψυχικά. Η οικειότητα πρέπει να είναι παρούσα σε κάθε πτυχή της ζωής ενός ζευγαριού. Μην απομονώνεστε ο ένας από τον άλλο. Περάστε χρόνο μαζί.

stogiatro.gr
loading...
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ