2019-08-07 19:03:35
Φωτογραφία για ''Ζώντων τε και κεκοιμημένων'' Blacκ Humor από την 1η Στρατιά
Του Ηλία Προύφα

Τοίχο στρατιωτικού οστεοφυλακίου μας θύμισε η ''ταφόπλακα'' της ανακαινισμένης αίθουσας τιμών της 1ης Στρατιάς, τα εγκαίνια της οποίας έγιναν σήμερα το πρωί, από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Στην πραγματικά εντυπωσιακή αίθουσα που φέρει την ονομασία του Αντγου Ιωάννη Τζανιδάκη, ο οποίος διετέλεσε υποδιοικητής του σχηματισμού και ήταν ένα από τα θύματα της πτώσης του μοιραίου Ελικοπτέρου Χιούι, στο Σαραντάπορο Ελασσόνας, έγινε ανακαίνιση και η αίθουσα μεταμορφώθηκε στην κυριολεξία προς το καλύτερο. Μέρα με τη νύχτα σε σχέση με πριν ή καλύτερα άσπρο με μαύρο.

Μοναδική ''παρασπονδία'' θα μπορούσαμε να πούμε με αρκετή δόση χιούμορ, ο τοίχος με τις ασπρόμαυρες κορνίζες των διατελεσάντων Στρατηγών, ο οποίος θύμιζε στρατιωτικό οστεοφυλάκιο, πεσόντων αξιωματικών, από τον οποίο έλειπε το καντηλάκι και το θυμιατό.

Μπορεί να είναι άκρως καταθλιπτικές οι κορνίζες των Στρατηγών και να σου βγάζουν black humor, όταν τις αντικρίσεις, γνωρίζοντας ότι οι περισσότεροι εικονιζόμενοι ζουν και βασιλεύουν, όμως για χάριν ομοιομορφίας με τις παλαιότερες φωτογραφίες, έπρεπε να κατασκευαστούν όλες ασπρόμαυρες.

''Ζώντων τε και κεκοιμημένων'' λοιπόν οι ασπρόμαυρες κορνίζες της 1ης Στρατιάς...
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ