2019-08-08 19:06:07
Φωτογραφία για ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΣΥΣΕΚ ΠΡΟΣ ΥΕΘΑ ΚΑΙ ΥΦΕΘΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ
ΠΡΟΣ:

ΥΕΘΑ κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο

ΥΦΕΘΑ κ. Αλκιβιάδη Στεφανή

Αρ. πρωτ.:32/2019

Άρτα, 8 Αυγούστου 2019

                                   

ΘΕΜΑ:    Άτομα Ειδικής Κατάστασης και η αντιμετώπισή τους

            ΣΧΕΤ:                 Υπ. Αριθμ: 9/2015 Έγγραφο του ΠΑ.ΣΥ.Σ.Ε.Κ.

            Αξιότιμε κύριε Υπουργέ και κύριε Υφυπουργέ.

            Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Στρατιωτικών Ειδικής Κατάστασης (ΠΑ.ΣΥ.Σ.Ε.Κ.), σας εύχονται καλή δύναμη στην ανάληψη των καθηκόντων σας.

            Επί της ευκαιρίας της εν λόγω επιστολής, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για ένα σοβαρό θέμα το οποίο αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι των Ενόπλων Δυνάμεων σε διάφορες μονάδες ανά την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το σχετικό, ο Σύνδεσμος παλαιότερα είχε αναφερθεί στην άσχημη συμπεριφορά όπου και βιώνουν συνάδελφοι Ειδικής Κατάστασης σε διάφορες μονάδες ανά την Ελλάδα
. Τέτοιου είδους ζητήματα – συμπεριφορές, εξακολουθούν και φτάνουν δυστυχώς καθημερινά στο Σύνδεσμο από πολλές περιοχές και μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων ανά την Ελλάδα, τα οποία αφορούν τη συμπεριφορά κάποιων ΜΗ σκεπτόμενων συναδέλφων. Και λέμε μη σκεπτόμενων, γιατί δεν θέλουμε με τίποτα να πιστέψουμε ότι συνάνθρωποι μας και πόσο μάλιστα άνθρωποι που φορούν τη δοξασμένη στολή του Έλληνα στρατιώτη, μιλούν και απευθύνουν το λόγο υποτιμητικά και μερικές φορές ειρωνικά, σε συναδέλφους Ειδικής Κατάστασης. Σε ανθρώπους δηλαδή που η μοίρα της ζωής, τους έπαιξε σκληρό παιχνίδι με την υγεία τους. Σε αυτούς τους ανθρώπους που εύκολα ή δύσκολα, θα κουβαλούν μια ζωή έναν σταυρό αυτοί και οι οικογένειές τους.

Ζωντανό παράδειγμα τέτοιου είδους συμπεριφοράς, υπάρχει έντονα τη δεδομένη στιγμή σε περιοχή της Πελοποννήσου. Συνάδελφοι με προβλήματα υγείας των ιδίων, των συζύγων τους ή των τέκνων τους, δέχονται λεκτικές επιθέσεις και ύβρεις χωρίς λόγο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Συνδέσμου, το εν λόγω θέμα έχει φτάσει στον Στρατοπεδάρχη. Η θέση η οποία πήρε, ήταν ανύπαρκτη (μηδενική).

Κύριε Υπουργέ και Υφυπουργέ Εθνικής Άμυνας, ευελπιστώντας στην ευαισθητοποίηση σας στο θέμα υγείας και πόσο μάλιστα στα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ), παρακαλούμε όπως πάρετε θέση για την προστασία της μερίδας αυτών των ανθρώπων με προστατευτικά μέτρα, ώστε να μπορέσουν οι συνάδελφοι αυτοί να συνεχίσουν να σταθούν ηθικά – ψυχικά και να συνεχίσουν να τιμούν τη στολή του Έλληνα Στρατιώτη, νοιώθοντας ίσοι με αυτούς που ο Θεός τους δοξάζει και είναι υγιείς.

επίλυση θεμάτων που αφορούν τις οικογένειες μελών των ενόπλων δυνάμεων που έχουν μέλος με αναπηρία

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Δημήτριος Χαλάστρας

ΕΜΘ Αλχίας (ΜΧ-ΕΥ)

6932467666

Ο Γενικός Γραμματέας

Ιωάννης Κορίλλης

ΕΜΘ Αλχίας (ΜΧ)
6977242188
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ