2019-08-08 20:00:09
Φωτογραφία για Δόθηκε λύση στη μετεγκατάσταση του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Θεσσαλονίκης
Που θα μεταφερθεί

Λύση φαίνεται πως δόθηκε στο ζήτημα της επείγουσας μετεγκατάστασης του 1ου Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού της Θεσσαλονίκης ,το κτίριο του οποίου επί της οδού Αρχαιολογικού Μουσείου 29, πρέπει να εκκενωθεί άμεσα καθώς στο πλαίσιο του πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου που διενεργείται στα σχολικά κτίρια τα τεχνικά κλιμάκια του Δήμου Θεσσαλονίκης διαπιστωθηκαν σοβαρά προβλήματα στατικότητας.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Διευθύντριας πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, της Διεύθυνσης του σχολείου, του εκπροσώπου του Δήμου, κ. Κυρίτση και μελών του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αποφασίστηκε η μεταγκατάσταση του σχολείου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο κτίριο της πρώην Οικοκυρικής σχολής επί της Εγνατίας 132.

Από το ΔΣ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ζητήθηκαν πληροφορίες για την καταλληλότητα και δόθηκε η διαβεβαίωση πως το κτίριο είναι κατάλληλο, πληροί τις προϋποθέσεις και μπορεί να λειτουργήσει.


Ζήτημα ασφαλείας τέθηκαν από το ΔΣ και απαντήθηκε πως θα γίνουν οι τεχνικές επεμβάσεις που απαιτούνται.

Το ΔΣ με ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

-Πρέπει να γίνουν άμεσα όλες οι τεχνικές παρεμβάσεις ώστε το σχολείο να λειτουργήσει πλήρως και με ασφάλεια στις 01/09/2019

-Ζητούμε την εξασφάλιση της μετάβασης των παιδιών με έξοδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

-Ζητούμε την ανέγερση νέου σχολείου που θα στεγάσει το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης
greece-salonikia
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ