2019-08-10 11:05:06
Φωτογραφία για Καύσωνας: Ποιες περιοχές «έβρασαν» την Παρασκευή -Οι υψηλότερες θερμοκρασίες
Τις περιοχές που σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες για την Παρασκευή κι ενώ το σύνολο της χώρας βιώνει έναν ακόμη καύσωνα,

έδωσε στη δημοσιότητα το Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Πολύ ψηλά έφτασε η θερμοκρασία το μεσημέρι της Παρασκευής 09/08, σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, πλησιάζοντας τους 40 βαθμούς και προετοιμάζοντας για τον καύσωνα που έρχεται το Σάββατο.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που κατέγραψαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες. Όπως φαίνεται, η μέγιστη θερμοκρασία ξεπέρασε τους 39 βαθμούς Κελσίου στο Κρανίδι Αργολίδας, τη Λάρισα και την Καλλιθέα Αττικής, ενώ στους υπόλοιπους σταθμούς ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Καύσωνας και υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο

Ο πυρο-μετεωρολογικός δείκτης CFWI δείχνει πολύ υψηλές τιμές, ιδίως στη νότια ηπειρωτική και την ανατολική νησιωτική χώρα, για την πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιών, ενώ εξαιτίας του νέου κύματος καύσωνα η θερμοκρασία το Σάββατο θα φτάσει τους 41 βαθμούς Κελσίου και η ένταση των ανέμων θα αγγίξει τα 7 μποφόρ σε κάποιες περιοχές.


Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κάλεσε τους πολίτες να δείξουν υπευθυνότητα, εγρήγορση και ψυχραιμία, καθώς το επόμενο τριήμερο υπάρχει συναγερμός για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς, εξαιτίας του καύσωνα και της ενίσχυσης των ανέμων.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει να περιέλθει σε τέτοια κατάσταση συναγερμού για πυρκαγιές από τις 27 Αυγούστου 2012. Οι ακραίες συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν το επόμενο τριήμερο δημιουργούν μια «εκρηκτική κατάσταση», για αυτό η πρόβλεψη των επιστημόνων για τον βαθμό επικινδυνότητας για πυρκαγιές είναι στο ύψιστο βαθμό, δηλαδή κατηγορία 5.

iefimerida.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ