2019-08-10 21:13:29
Φωτογραφία για Τι πρέπει να κάνετε οπωσδήποτε αν σας κλέψουν το iphone σας
Όταν ανακαλύψετε ότι το iPhone σας έχει κλαπεί, μπορεί να αισθανθείτε θυμό, ανησυχία και φόβο αλλά μην ασχοληθείτε με αυτά τα συναισθήματα αφού θα πρέπει να αναλάβετε άμεσα δράση. 

Τα σύγχρονα κινητά έχουν πολύτιμες πληροφορίες στο εσωτερικό τους και δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να πέσουν σε ξένα χέρια για το καλό μας. Πάμε να δούμε μαζί ποια είναι τα πρώτα βήματα που θα πρέπει να κάνετε αν αντιληφθείτε πως σας έκλεψαν το iphone.

Κλείδωμα IPhone και πιθανώς Διαγραφή δεδομένων

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεστε για να προστατεύσετε τα προσωπικά σας στοιχεία είναι να έχετε ορίσει ενα κωδικό πρόσβασης στο iPhone σας, για να είστε αρκετά ασφαλείς. Αλλά αν δεν το κάνετε ή θέλετε επιπλέον ασφάλεια, χρησιμοποιήστε το Find My iPhone για να κλειδώσετε το τηλέφωνό σας και να προσθέσετε έναν κωδικό πρόσβασης.

Εάν έχετε εξαιρετικά ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με αυτό, ίσως θέλετε να διαγράψετε τα δεδομένα του τηλεφώνου. Τοτε μπορείτε να το κάνετε μέσω του ιστού χρησιμοποιώντας το iCloud . Η διαγραφή δεδομένων ενδέχεται να μην εμποδίζει να χρησιμοποιούν το iPhone σας, αλλά τουλάχιστον δεν θα έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας.


Κατάργηση χρεωστικών και πιστωτικών καρτών από την Apple Pay

Εάν χρησιμοποιείτε την ασύρματη υπηρεσία πληρωμών της Apple, θα πρέπει να αφαιρέσετε την πιστωτική σας κάρτα και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iCloud για να αφαιρέσετε τις κάρτες.Επίσης καλό θα είναι όσο γίνεται πιο γρήγορα να επικοινωνήσετε με την τράπεζα σας για να την ενημερώσετε.

Παρακολουθήστε το τηλέφωνό σας για να το βρείτε 

Η δωρεάν υπηρεσία Find My iPhone της Apple μπορεί να παρακολουθήσει το τηλέφωνό σας χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο GPS της συσκευής και να σας δείξει πού βρίσκεται το τηλέφωνο.Εάν δεν σας αρέσει το Find My iPhone, υπάρχουν πολλές εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών από το App Store που θα σας βοηθήσουν να εντοπίσετε το τηλέφωνο. Ορισμένες από αυτές τις εφαρμογές σας επιτρέπουν επίσης να αλλάξετε από μακριά ρυθμίσεις ασφαλείας.

Καλέστε την αστυνομία

Ακόμη και να το εντοπίσετε κάπου το κινητό σας μην επιχειρήσετε να αντιμετωπίσετε εσείς τον κλέφτη γιατί υπάρχουν πολλές συνέπειες που δεν μπορείτε να προβλέψετε και καλό θα είναι να ενημερώσετε την αστυνομία για να καταγραφεί το περιστατικό άμεσα

Ενημερώστε την τηλεφωνική σας εταιρία

Για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων και καλείσθε να πληρώσετε ένα υπέρογκο ποσό για τηλεφωνικές κλήσεις που δεν κάνατε ενημερώστε την εταιρία σας να μπλοκάρει την κάρτα SIM

Αλλάξτε τους κωδικούς σας

Μην αφήσετε τον κλέφτη να αποκτήσει πρόσβαση στους κωδικούς πρόσβασις σας. Η αλλαγή των κωδικών πρόσβασης του λογαριασμού του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας η αλλαγή της ηλεκτρονικής τραπεζικής πρόσβασης, του Apple ID και άλλων σημαντικών κωδικών πρόσβασης θα πρέπει να αλλάξουν αμεσα.

Τέλος ίσως θα πρέπει να αλλάξετε τις συνήθειες στον εαυτό σας τον τρόπο που το προστατεύατε ακόμη και να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας για το πόσο σοβαρό είναι πλέον στην σύγχρονη εποχή να χαθεί το κινητό σας.
argonaytis-iphone
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ