2019-08-10 22:30:43
Φωτογραφία για Μην ξεγελιέσαι, αυτά τα όντως υγιεινά φαγητά, έχουν πιο πολλές θερμίδες απ’ όσες νομίζεις
Στην προσπάθεια σου να τρως πιο υγιεινά και να χάσεις ίσως κάποια κιλά, τρως κάποια φαγητά περισσότερο από άλλα, έχοντας ως σκεπτικό πως θα σε βοηθήσουν στο “ταξίδι” σου αυτό. Είναι αλήθεια πως υπάρχουν φαγητά που είναι πιο υγιεινά από κάποια άλλα και μας προσφέρουν όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά που ίσως λείπουν από την καθημερινή σου διατροφή, αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα πως δεν είναι και πλούσια σε θερμίδες και μπορείς να τρως όσο θες. Σε όλα άλλωστε, έχει σημασία το μέτρο.

Παρακάτω ακολουθούν μερικά φαγητά που ενώ είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, έχουν πιο πολλές θερμίδες απ’ όσο νομίζεις.

Ταχίνι

Μια κουταλιά ταχίνι έχει 89 θερμίδες και 8 γραμμάρια λίπους. Είναι όμως και πλούσιο σε βιταμίνη Β, γι’ αυτό είναι καλό να το ενσωματώσεις στην διατροφή σου, αλλά προσοχή στις ποσότητες που επιλέγεις να φας.

Κινόα

Μια κούπα μαγειρεμένης κινόα, έχει 222 θερμίδες, όσες δηλαδή και μια κούπα καστανό ρύζι. Η κινόα είναι μια εναλλακτική πηγή προτείνων και μπορείς να την συνδυάσεις με πολλά από τα αγαπημένα σου φαγητά. Μισή κούπα είναι μια πολύ καλή μερίδα κινόα.


Φυστικοβούτυρο

Μια κουταλιά φυστικοβούτυρο έχει γύρω στις 100 θερμίδες, όσες περίπου έχει και το κανονικό βούτυρο. Αν το απολαμβάνεις με μέτρο, θα σε βοηθήσει να χτίσεις μυικό ιστό, να κάψεις λίπος, ακόμα και να καταπολεμήσεις ασθένειες τις καρδιάς.

Σπόροι chia

Μια κουταλιά σπόροι chia, έχει 70 θερμίδες, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πολύ εύκολο να το παρακάνεις και να ρίξεις συν 200 θερμίδες στο smoothie φρούτων που φτιάχνεις.

Μαύρη σοκολάτα

Ένα κομματάκι μαύρη σοκολάτα, είναι ό, τι πρέπει για όσους δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτήν, αλλά μια ολόκληρη μαύρη σοκολάτα μπορεί να έχει μέχρι και 600 θερμίδες.

Ψωμί ολικής αλέσεως

Μην ξεγελιέσαι, πολλά από τα ψωμιά ολικής αλέσεως που κυκλοφορούν στην αγορά, έχουν τις ίδιες θερμίδες με το λευκό ψωμί. Να διαβάζεις πάντα τον πίνακα με τις θερμίδες και τα λιπαρά στην συσκευασία, πριν αποφασίσεις πιο ψωμί θα αγοράσεις.

Καρύδια πεκάν

30 γραμμάρια πεκάν έχουν 196 θερμίδες, γι’ αυτό αν ο διατροφολόγος σου λέει να φας μια χούφτα, να τρως όντως μια χούφτα.

Ελαιόλαδο

Μόλις 2 κουταλιές ελαιόλαδο, μπορεί να προσθέσουν 238 θερμίδες στο γεύμα σου, γι’ αυτό και πάλι, αν ο διατροφολόγος λέει μια κουταλιά, πρέπει να είναι μια κουταλιά.

Γάλα καρύδας

Το γάλα καρύδας έχει την ικανότητα να επιταχύνει τον μεταβολισμό σου, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν έχει και θερμίδες. Μια κούπα γάλα καρύδας έχει 552 θερμίδες και 57 γραμμάρια λίπους.

Σολομός

Ο σολομός είναι μια πολύ υγιεινή πηγή πρωτεϊνών, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως 170 γραμμάρια μπορεί να έχουν γύρω στις 400 θερμίδες και 20 γραμμάρια λιπαρών. 85 γραμμάρια σολομού είναι ιδανικά για ένα γεύμα, και αν το μαγειρέψεις μόνη σου στο σπίτι, μπορεί να αποφύγεις τις έξτρα θερμίδες από τις γαρνιτούρες.

Ποπ-κορν

Το ποπ-κορν που φτιάχνεις μόνη σου στο σπίτι, είναι από τα καλύτερα υγιεινά σνακ. Αυτό που παίρνεις στο σινεμά όμως, μπορεί να έως και 630 θερμίδες και 50 γραμμάρια λιπαρών ανά μερίδα.

Smoothies

Αν φτιάχνεις τα smoothie σου στο σπίτι, τότε έχεις μια ιδανική επιλογή για σνακ, αν όμως τα αγοράζεις από κάποια αλυσίδα, μπορεί να έχουν έως και 400 θερμίδες το ένα, γεγονός που μετατρέπει αυτό το υγιεινό σνακ σε επιδόρπιο.

Πατατοσαλάτα

Μια κούπα έτοιμη πατατοσαλάτα έχει γύρω στις 460 θερμίδες, γι’ αυτό να προτιμάς να την φτιάχνεις μόνη σου στο σπίτι.

Μαργαρίνη

Αν και πολλές φορές διαφημίζεται ως η υγιεινή εναλλακτική του βουτύρου, δεν σημαίνει πως δεν έχει και θερμίδες. Μια κουταλιά μαργαρίνη έχει 45 θερμίδες, γι’ αυτό μην το παρακάνεις.
tlife.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ