2019-08-12 12:46:47
Φωτογραφία για ΠΟΕΔΗΝ: Καταγγέλλει νέα περιστατικά βίας σε δημόσια νοσοκομεία
Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Νέα περιστατικά βίας σε δημόσια νοσοκομεία από ασθενείς και συνοδούς κατά του προσωπικού, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Δύο νέα περιστατικά βίας σημειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου της Άρτας. Χρήστης ουσιών απείλησε με φωνές και προπηλακισμούς το προσωπικό του ΤΕΠ, ενώ ταυτόχρονα και συνοδός ασθενούς έσπασε τζαμαρία στον ίδιο χώρο. 'Οπως καταγγέλλουν τα μέλη του σωματείου εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία ΠΟΕΔΗΝ, στο νοσοκομείο της Αρτας δεν υπάρχει κανένας φύλακας, λόγω έλλειψης κονδυλίων:

"Άλλα δύο περιστατικά βίας στο Νοσοκομείο της Άρτας την προηγούμενη εβδομάδα έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι τα Νοσοκομεία είναι ξέφραγο αμπέλι", αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΟΕΔΗΝ και συμπληρώνει:

"Στο Νοσοκομείο της Άρτας δεν υπηρετεί κανένας φύλακας (security) λόγω έλλειψης κονδυλίων! Την προηγούμενη βδομάδα συνέβησαν άλλα δύο περιστατικά βίας. Συγκεκριμένα χρήστης τοξικών ουσιών απειλούσε οργισμένος το προσωπικό των ΤΕΠ και ταυτόχρονα συνοδός ασθενών έσπασε την τζαμαρία της πόρτας των επειγόντων. Από τύχη δεν είχαμε τραυματισμό από τα θραύσματα".


Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι τα μέλη της έθεσαν το θέμα της βίας στα νοσοκομεία στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια κατά την πρόσφατη συνάντησή τους, ενώ τονίζουν ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την εξάλλειψη αυτού του σοβαρού φαινομένου:

"Έχουμε επισημάνει αρκετές φορές την πλημμελή φύλαξη των Νοσοκομείων χωρίς η προηγούμενη κυβέρνηση να πάρει μέτρα. Στην πρώτη συνάντησή μας με τον νέο Υπουργό Υγείας, επισημάναμε τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει το προσωπικό από βίαιες συμπεριφορές συνοδών και ασθενών και συχνότατες είναι οι καταστροφές δημόσιας περιουσίας και οι κλοπές. Οι αιτίες είναι τα πλημμελή μέτρα φύλαξης".

Η ΠΟΕΔΗΝ γνωστοποιεί σε σχετική ανακοίνωσή της, όμως, και άλλες σημαντικές ελλείψεις που έχουν σημειωθεί σε Κέντρα Υγείας της Άρτας και τα οποία προκαλούν δυσλειτουργίες. Συγκεκριμένα:

ΠΟΕΔΗΝ: "Φάντασμα" το Κέντρο Υγείας Βουργαρελίου Άρτας

Το Κ.Υ. Βουργαρελίου που εξυπηρετεί πάνω από 15.000 κατοίκους έχει εξελιχθεί σε Κέντρο Υγείας "φάντασμα", αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, καθώς δεν υπάρχει προσωπικό με αποτέλεσμα συχνά να κινδυνεύουν ζωές και τα περαιστατικά να διακομίζονται στο νοσοκομείο 'Αρτας, το οποίο απέχει μιάμιση ώρα από την περιοχή.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της ΠΟΕΔΗΝ:

"Υπάρχει μόνο ένας ειδικευμένος γιατρός και αυτός οδοντίατρος, ο Διευθυντής του Κ.Υ. Καλύπτεται μόνο από κάποιους αγροτικούς ιατρούς. Τα έκτακτα περιστατικά διακομίζονται στην Άρτα που είναι μιάμιση ώρα απόσταση με κίνδυνο της ζωής τους. Συχνά έχουν καταγραφεί περιστατικά που κινδύνεψε η ζωή τους εξαιτίας της κατάστασης του Κέντρου Υγείας".

ΠΟΕΔΗΝ: Κέντρο Υγείας Καλεντίνης - Χωρίς ασθενοφόρο - Τα περιστατικά μεταφέρονται με ... αγροτικά

Στο Κ.Υ. Καλεντίνης, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, υπηρετούν 3 οδηγοί πληρώματα ασθενοφόρων, χωρίς όμως, να υπάρχει ασθενοφόρο:

"Το ασθενοφόρο είναι ένα παλιό με μόνιμες βλάβες. Τα έκτακτα περιστατικά μεταφέρονται με ιδιωτικά μέσα (αγροτικά οχήματα, ΙΧ) εάν κληθεί ασθενοφόρο από Άρτα ή Βουργαρέλι που υπάρχουν σταθμοί του ΕΚΑΒ είναι μιάμιση ώρα απόσταση. Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να καλύψει το Κ.Υ. Βουργαρελίου με ιατρικό προσωπικό και το Κ.Υ. Καλεντίνης με ασθενοφόρο", καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ