2019-08-14 17:05:24
Φωτογραφία για Εύβοια:  Στάχτη 25.000 στρέματα παρθένου δάσους
Μεγάλη η οικολογική καταστροφή στην Εύβοια,με την πύρινη λαίλαπα όπου συνεχίζει το καταστροφικό της έργο από τα ξημερώματα της Τρίτης και σε αρκετά σημεία μαίνεται ακόμη

Το δάσος που κάηκε είναι ένα από τα 19 αισθητικά δάση της Ελλάδας, ενταγμένο στο πρόγραμμα Natura, και ήταν κατάφυτο με καστανιές, πλατάνια και έλατα, ενώ εκεί ευδοκιμούσαν σπάνια είδη άγριων ζώων.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση, όπως δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, έχουν γίνει στάχτη 25.000 στρέμματα.

Μιλάμε για τεράστια οικολογική καταστροφή, μιλάμε για μια περιοχή Natura τον "πνεύμονα" της Εύβοιας» είπε ο κ. Μπακογιάννης.

Οι πληροφορίες από την Πυροσβεστική αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν κατεστραμμένα σπίτια, εκτός από ζημιές εξωτερικά σε μερικά. Ωστόσο έχουν καεί αυτοκίνητα και φυσικά χιλιάδες στρέμματα του παρθένου δάσους.

Με μηχανήματα και μπουλντόζες οι δυνάμεις δημιούργησαν αντιπυρικές ζώνες εμποδίζοντας καταρχάς τη φωτιά να προχωρήσει προς τα Ψαχνά, ενώ με υπεράνθρωπες προσπάθειες και αυτοθυσία οι πυροσβέστες δημιούργησαν ασπίδα προστασίας κυρίως για τα χωριά Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι, στα οποία οι φλόγες έγλειψαν σχεδόν τα σπίτια.


Οι πληροφορίες από την πυροσβεστική αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν κατεστραμμένα σπίτια, εκτός από ρύπανση εξωτερικά σε ορισμένα, έχουν καεί όμως αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά παρουσιάζει λίγο καλύτερη εικόνα από χθες και οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται σε δύο σημεία και συγκεκριμένα από Πλατάνια προς Νταμάρια και από το χωριό Μακρυμάλλη προς Πλατάνια.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ