2019-08-14 21:31:21
Φωτογραφία για Τι καιρό θα έχουμε Φθινόπωρο και Χειμώνα
 Το δροσερό Καλοκαίρι θα φέρει έναν κρύο Χειμώνα ή θα κάνουμε Χριστούγεννα με

λιακάδα; Τις απαντήσεις δίνει ο συγγραφέας-λαογράφος Μιχάλης Γεροντής, που βλέπει τα «μερομήνια», κάνει νέες προβλέψεις του καιρού.

Πρώτα από όλα για να σας λύσουμε τις απορίες σας πληροφορούμε ότι «μερομήνια» είναι ένας πρακτικός τρόπος πρόβλεψης του καιρού που θα έχουμε το επόμενο 12μηνο. Όπως όλα στην επιστήμη της μετεωρολογίας στηρίζονται στη βάση της παρατήρησης διαφόρων καιρικών φαινομένων (άνεμος, υγρασία, σύννεφα). Το διάστημα της καταγραφής αυτών, που γίνεται τις πρώτες μέρες του όγδοου φεγγαριού (Αυγούστου) επειδή αυτός ο μήνας θεωρείτε η αρχή του χειμώνα.

Σε ότι αφορά τα μυστικά του ο δριμολόγος Μιχάλης Γεροντής αποκάλυψε: «Το βασικότερο στοιχείο του καιρού και της ατμόσφαιρας που επηρεάζει τις προβλέψεις είναι η θερμοκρασία των ημερών του Αυγούστου από 1-6 και 26 και έως 31
. Επίσης η θάλασσα. Έχει κύμα; Έχει σκούρο χρώμα, έχει άσπρο χρώμα, έχει γαλάζιες λωρίδες; Γιατί οι γαλάζιες λωρίδες είναι χιόνι. Το σκούρο χρώμα σημαίνει λίγο ανομβρία και λίγο αέρα» και ο κύριος Γεροντής πρόσθεσε: «Για 34η χρονιά παρατηρώντας τα φυσικά σημάδια, είδα ολωσδιόλου διαφορετικά σημάδια φέτος σε σχέση με την περυσινή χρονιά. Για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο θα έχουμε συννεφιές και ελαφρές βροχοπτώσεις, πιο πολύ στο τέλος Οκτωβρίου».

Για το ξεκίνημα του χειμώνα ο δριμολόγος προβλέπει: «Ο Νοέμβριος θα είναι πολύ επικίνδυνος μήνας για όλους μας. Φοβάμαι ακραίες καταιγίδες – ίσως σφοδρές χαλαζοπτώσεις. Σφοδρότερα φαινόμενα θα συμβούν στον κυρίως κορμό της ηπειρωτικής Ελλάδας, από Στερεά Ελλάδα ως Μακεδονία. Προς το τέλος του Νοέμβρη ως τα μέσα Δεκεμβρίου συνεχίζονται οι βροχές, χωρίς σχεδόν καθόλου φαινόμενα χιονοπτώσεων, μόνο στις κορφές των βουνών, και όσο θα βαδίζουμε προς τα τέλη Ιανουαρίου 2020 ο χειμώνας θα γίνεται ήπιος».

Πηγή: https://www.neakriti.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ