2019-08-16 19:54:51
Φωτογραφία για Τα πρώτα υβρίδια ανθρώπου-πιθήκου προκαλούν αντιδράσεις
Πέρυσι ένας Κινέζος ερευνητής σόκαρε την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, ανακοινώνοντας την επιτυχημένη τροποποίηση των γονιδίωνδύο δίδυμων κοριτσιών. Οι αλλαγές στο ανθρώπινο γονιδίωμα απαγορεύεται σε πολλές χώρες καθώς πέρα από ανήθικο, θεωρείται και επικίνδυνο όχι μόνο για τον ασθενή αλλά και για τις μελλοντικές γενιές.

Τώρα, Ισπανοί ερευνητές με επικεφαλής τον Juan Carlos Izpisua ανακοίνωσαντην επιτυχημένη δημιουργία ενός υβριδίου ανθρώπου-πιθήκου. Οι ερευνητές επεξεργάστηκαν γονίδια από έμβρυα πιθήκων για να απενεργοποιήσουν τα γονίδια που ευθύνονται για την ανάπτυξη των οργάνων και έπειτα εισήγαγαν ανθρώπινα βλαστοκύτταρα τα οποία είναι ικανά να δημιουργήσουν οποιοδήποτε τύπο ιστού. Ωστόσο το πείραμα τερματίστηκε πριν να έμβρυα να γεννηθούν. Το πείραμα πραγματοποιήθηκε στην Κίνα, καθώς μια τέτοια έρευνα θα ήταν παράνομη σύμφωνα με τους ισπανικούς νόμους.

Ουσιαστικά πρόκειται για μία χίμαιρα, όρος που χρησιμοποιείται για να προσδιορίσει οργανισμούς που κατέχουν γενετικό υλικό που προέρχεται από συνδυασμό δύο ή περισσότερων οργανισμών και το όνομά του το έχει πάρει από το τρίμορφο τέρας της ελληνικής μυθολογίας.


Ο Dr. Izpisua έχει σκοπό να συνεχίσει το έργο του με πρωτεύοντα θηλαστικά με σκοπό τη δημιουργία οργάνων για μεταμοσχεύσεις σε ανθρώπους. Οι ερευνητές πιστεύουν πως κάποια μέρα θα μπορούμε να αναπτύσσουμε γενετικώς συμβατά όργανα για συγκεκριμένο λήπτη μέσα σε άλλα ζώα.

Η διάρκεια των 14 ημερών του πειράματος και ο τερματισμός του δεν είναι τυχαία, καθώς αυτή είναι η ηθική κόκκινη γραμμή της επιστημονικής κοινότητας σε διεθνές επίπεδο. Έχουν γίνει παρόμοια πειράματα με υβρίδια ανθρώπων-χοίρων, αλλά για πρώτη φορά γίνεται με πρωτεύοντα θηλαστικά, διχάζοντας την επιστημονική κοινότητα. Ο αντίλογος όμως λέει πως το πείραμα τερματίζεται πριν προλάβει να δημιουργηθεί νευρικό σύστημα.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ