2019-08-16 21:09:04
Φωτογραφία για Παραχαράκτες είχαν στήσει... νομισματοκοπείο
Ολόκληρο… νομισματοκοπείο είχαν εγκαταστήσει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου

διέμεναν στη Λάρισα τρεις αλλοδαποί παραχαράκτες, οι οποίοι ψώνιζαν το βράδυ της Τετάρτης από καταστήματα της πόλης με τα δεκάδες πλαστά χαρτονομίσματα των 50 και 20 ευρώ που είχαν στην κατοχή τους.

Οι δράστες ηλικίας 60, 33 και 22 χρόνων εντοπίστηκαν έπειτα από διαδοχικές καταγγελίες που δέχθηκαν οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης από πέντε καταστήματα της πόλης, στα οποία αγόρασαν προϊόντα μικρής αξίας και πλήρωσαν με παραχαραγμένα χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας 20 ευρώ εισπράττοντας ρέστα, φυσικά σε γνήσια.

Μετά από αναζητήσεις, οι αλλοδαποί συνελήφθησαν και στην κατοχή τους κατασχέθηκαν 17 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, άλλα 13 πλαστά των 20 ευρώ, 629,3 γνήσια ευρώ, εισιτήρια μεταφορικών μέσων και τα προϊόντα που είχαν αγοράσει τα οποία αποδόθηκαν στα καταστήματα. Στη συνέχεια, άνδρες της Ασφάλειας ερεύνησαν το δωμάτιό τους στο ξενοδοχείο και ανακάλυψαν άλλα 31 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 και 58 των 20 ευρώ, καθώς και 645 γνήσια ευρώ!

Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί πόσες αγορές είχαν κάνει ακόμη και αν είχαν δράσει και σε άλλες πόλεις. Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ